Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Βασιλιάς τα μετρητά στη Wall Street - Εν αναμονή της πτώσης...

Bank of America: Βασιλιάς τα μετρητά στη Wall Street - Εν αναμονή της πτώσης...
Τα σημάδια της υποχώρησης του πληθωρισμού στο τέλος του έτους σήμαιναν ότι κάποιες ροές επέστρεψαν στις μετοχές, αλλά πολλοί στρατηγικοί αναλυτές προειδοποίησαν ότι το ράλι στις αρχές του 2023 δεν θα διαρκέσει
Τα παγκόσμια ταμειακά κεφάλαια είχαν εισροές 68,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα έως την 1η Μαρτίου, ενώ 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια έφυγαν από τα μετοχικά κεφάλαια, σύμφωνα με την Bank of America, με βάση τα στοιχεία της EPFR Global.
Στα 8,4 δισ. δολάρια, τα ομόλογα προσέλκυσαν νέα κεφάλαια για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Michael Hartnett.
Πρόκειται για ένδειξη νευρικότητας, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που είναι υψηλότερα από τα αναμενόμενα σημαίνουν ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν πιθανότατα να αυξάνουν τα επιτόκια, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι το ράλι των αγορών μετοχών από την αρχή του έτους θα διαρκέσει.
Οι αμερικανικές μετοχές είχαν τη χειρότερη εβδομάδα του 2023 την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση 2,7%.
Το τέλος της πτωτικής αγοράς θα συμπέσει με την πίεση στην πιστωτική αγορά, η οποία πιθανώς θα προέλθει από την πτώση των τιμών των κατοικιών, έγραψε ο Hartnett.
Μέχρι τότε, τα μετρητά είναι εξίσου καλά με τα ομόλογα και τις μετοχές, είπε.
Η ανανεωμένη προτίμηση για τα μετρητά έρχεται μετά την εισροή χρημάτων από τους επενδυτές στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς το 2022.
Τα σημάδια της υποχώρησης του πληθωρισμού στο τέλος του έτους σήμαιναν ότι κάποιες ροές επέστρεψαν στις μετοχές, αλλά πολλοί στρατηγικοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Hartnett, προειδοποίησαν ότι το ράλι στις αρχές του 2023 δεν θα διαρκέσει.
Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη και η ρητορική "γερακιού" από ένα πλήθος αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα στήριξαν την επιστροφή στην ασφάλεια των μετρητών και των ομολόγων.
Και, με την ιστορία να δείχνει ότι οι αμερικανικές μετοχές δεν έχουν ποτέ πιάσει πάτο πριν από μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, οι μετοχές αντιστρέφουν κάποια από τα κέρδη που έχουν σημειώσει φέτος, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ακολουθούν και πάλι ανοδική πορεία.

Οι ΗΠΑ θα υποαποδώσουν

Οι παγκόσμιες μετοχές θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν έναντι των ΗΠΑ λόγω της οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας λόγω της επαναλειτουργίας της πανδημίας, δήλωσε ο Hartnett.
Εν τω μεταξύ, τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα θα διαπραγματεύονται κάτω από το 4% μόνο μετά από μια "σκληρή προσγείωση" της οικονομίας που θα τιθασεύσει τον πληθωρισμό, είπε.
Ο Hartnett ήταν σωστά πτωτικός μέχρι πέρυσι, προειδοποιώντας ότι οι φόβοι για ύφεση θα τροφοδοτούσαν μια έξοδο μετοχών.
Τον Νοέμβριο, ανέμενε ότι οι μετοχές θα έπιαναν πάτο την άνοιξη, προτού κάνουν ράλι στο δεύτερο μισό του 2023.
Τον περασμένο μήνα αναθεώρησε τις προοπτικές του, λέγοντας ότι μια καθυστερημένη ύφεση θα ταράξει τις μετοχές στο δεύτερο εξάμηνο.
Μεταξύ άλλων τάσεων, τα αμερικανικά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είδαν εκροές για τέταρτη εβδομάδα στα 10,6 δισ. δολάρια, ενώ τα ευρωπαϊκά αμοιβαία κεφάλαια υπέστησαν εκροές για δεύτερη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές απέσυραν 200 εκατ. δολάρια.
Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών προσέλκυσαν επενδύσεις ύψους 2,4 δισ. δολαρίων σε μια τρίτη εβδομάδα εισροών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης