Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DoubleLine Capital: Οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών ομολόγων μπορούν να φτάσουν... υψηλότερα - Ανησυχίες για ύφεση

DoubleLine Capital: Οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών ομολόγων μπορούν να φτάσουν... υψηλότερα - Ανησυχίες για ύφεση
Ο διοικητής της Fed εξέπεμψε σήμα για επιστροφή στις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων, με αποτέλεσμα η απόδοση των 2ετών ομολόγων να αυξηθεί σε έως και 5,08%
Σχετικά Άρθρα
Εντείνονται οι ανησυχίες των αγορών για ύφεση στις ΗΠΑ μετά την ομιλία του διοικητή της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο, όπου εξέπεμψε σήμα για επιστροφή στις μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων.
Ο επικεφαλής επενδύσεων της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach, προειδοποίησε ότι οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών ομολόγων μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Κι αυτό παρ' όλο που έφτασαν σε επίπεδα σε υψηλά 2007.
Μετά την προειδοποίηση Powell για τις αυξήσεις επιτοκίων, στην αγορά ομολόγων, κερδίζει έδαφος το σενάριο για ύφεση στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η απόδοση των 2ετών ομολόγων έχει αυξηθεί σε έως και 5,08%.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η άνοδος στο μπροστινό άκρο της καμπύλης έρχεται ακόμη και όταν το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου παρέμεινε κάτω από το 4% και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ήταν ακόμη χαμηλότερη. Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των 2ετών και 10ετών ομολόγων παρουσίασε discount μεγαλύτερο από μία ποσοστιαία μονάδα για πρώτη φορά από το 1981.
Υπενθυμίζεται ότι ο Powell δήλωσε ότι η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα και ενδεχομένως ακόμη ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν αρχικά, καθώς ο πληθωρισμός επιμένει, ακόμη και μετά την επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων μόλις τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, ο ίδιος επιχείρησε -με νεότερες δηλώσεις του- να καθησυχάσεις τις αγορές επισημαίνοντας ότι το μέγεθος της αύξησης επιτοκίου για τον Μάρτιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης