Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδο έως 41% βλέπει για την Alpha Bank η Deutsche Bank και πτώση 6% για την Πειραιώς - Τα περιθώρια για Eurobank και Εθνική

Άνοδο έως 41% βλέπει για την Alpha Bank η Deutsche Bank και πτώση 6% για την Πειραιώς - Τα περιθώρια για Eurobank και Εθνική
Διαφοροποιήσεις στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές βλέπει η Deutsche Bank
Διαφοροποιήσεις στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές βλέπει η Deutsche Bank, καθώς από τη μία εκτιμά ένοδο έως 41% για την Alpha Bank και πτώση έως 6% για την Πειραιώς.
Τα περιθώρια ανόδου για Eurobank και Εθνική είναι της τάξεως του 17% και 13% αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανάλυσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

1_106.JPG

Ειδικότερα, η τιμή στόχος της Alpha Bank διαμορφώνεται στα 1,60 ευρώ, της Eurobank στα 1,50 ευρώ, της Εθνικής στα 5,10 ευρώ και της Πειραιώς στα 1,80 ευρώ.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες
2_83.JPG

Προοπτικές 2023 για τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες: Μισογεμάτο ποτήρι, χάρη στο υψηλότερο επιτόκιο

Τα επιτόκια, η σημαντικότερη πηγή εσόδων των τραπεζών, αυξήθηκαν σημαντικά σημαντικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Deutsche Bank αναμένει ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί και θα δούμε διαχειρίσιμους αντίθετους ανέμους από την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και την επιβράδυνση της αύξησης των δανείων καθώς και από μάλλον περιορισμένους τραπεζικούς φορολογικούς κινδύνους.
Συνολικά, η γερμανική τράπεζα προβλέπει καθαρό εισόδημα από τόκους CAGR 12%.
Η ποιότητα του ενεργητικού είναι η ισχυρότερη των τελευταίων δεκαετιών, τα ευάλωτα ανοίγματα σε μεγάλο βαθμό είναι διαχειρίσιμα σε επίπεδο τομέα, τα προ-προμηθειών κέρδη είναι υψηλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετες προβλέψεις εάν χρειαστεί.
Επιπλέον, η Deutsche Bank αναμένει ότι οι απώλειες δανείων θα αυξηθούν το 2023, και οι καθοδικοί κίνδυνοι παραµένουν σε περίπτωση σοβαρότερης ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης