Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BofA εξηγεί γιατί οι επενδυτές πρέπει να επιλέξουν μετοχές αντί ομολόγων

Η BofA εξηγεί γιατί οι επενδυτές πρέπει να επιλέξουν μετοχές αντί ομολόγων
Οι λόγοι για να κατέχει κανείς μετοχές αντί για ομόλογα
Σχετικά Άρθρα
«Iσορροπημένους» κινδύνους για τις μετοχές βλέπει η Bank of America, καθώς ο S&P 500 διαπραγματεύεται κοντά στον στόχο που έχει θέσει η αμερικανική τράπεζα για το τέλος του έτους, στις 4.000 μονάδες.
Από την άλλη πλευρά, τα μετρητά αποτελούν μια "ελκυστική εναλλακτική λύση" έναντι των μετοχών, δεδομένου ότι αποδίδουν αποδόσεις ~5%.
"Εάν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα επιδεινωθεί αντί να βελτιωθεί, το σκηνικό χαλάρωσης από τη Fed/σφικτής πίστωσης δεν είναι καλό για τον S&P 500.
Αλλά το κλίμα με βάση τον δείκτη Sell Side Indicator (SSI), υποδηλώνει ότι αυτός και άλλοι λόγοι ανησυχίας για τις μετοχές συνηγορούν υπέρ μιας θετικής έκπληξης - ειδικά σε σχέση με τον περσινό ανοδικό εφησυχασμό", αναφέρουν οι αναλυτές σε σημείωμα πελάτη, σύμφωνα με το Investing.com.
Τονίζουν ότι ο δείκτης της BofA υποδεικνύει κεφαλαιακές αποδόσεις άνω του 5% ετησίως για την επόμενη δεκαετία για τον S&P 500.
"Προσθέστε ~2ppt μερισματικής απόδοσης και αυτό ανταγωνίζεται τις προοπτικές για τις περισσότερες άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων", προσθέτουν οι αναλυτές.

Μετοχές vs Ομόλογα

Σχετικά με το πόσο ελκυστικά είναι τα κρατικά ομόλογα, υπενθυμίζουν στους επενδυτές ότι οι μετοχές έχουν ιστορικά καλύτερες αποδόσεις από τα ομόλογα.
"Οι κίνδυνοι των ομολόγων μακράς διάρκειας είναι αυξημένοι: προερχόμαστε από ένα ιστορικό χαμηλό στα επιτόκια, με τις αποδόσεις να εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από τον πληθωρισμό.
Οι δύο μεγαλύτεροι αγοραστές των 10ετών κρατικών ομολόγων (Fed & Κίνα) δεν είναι πλέον αγοραστές.
Και το κλίμα για τα ομόλογα είναι ευφορικό, με τη Wall Street να συνιστά την υψηλότερη κατανομή σε ομόλογα εδώ και 10 χρόνια", προσθέτουν οι αναλυτές.
Ένας άλλος λόγος για να κατέχει κανείς μετοχές αντί για ομόλογα είναι ότι οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια επιστρέφοντας μετρητά.
Επιπλέον, τα μερίσματα είναι πιθανό να αυξηθούν από εδώ και πέρα.
"Από το 1936, τα μερίσματα συνεισέφεραν το 37% της συνολικής απόδοσης, αλλά <20% την τελευταία δεκαετία.
Από εδώ και πέρα, η συμβολή των μερισμάτων στις συνολικές αποδόσεις θα μπορούσε να αυξηθεί αποδεδειγμένα", καταλήγουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης