Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το Απρίλιο στη Wall Street θα γίνει ένα μεγάλο αμερικανικό πάρτυ... ανόδου

Goldman Sachs: Το Απρίλιο στη Wall Street θα γίνει ένα μεγάλο αμερικανικό πάρτυ... ανόδου
Θα υπάρξει μια πράσινη "σάρωση" για τον S&P 500 με δυνητική ζήτηση σε 6 από τα 6 σενάρια, ανέφερε η Goldman Sachs
Με τους στρατηγικούς αναλυτές της Wall Street να αγωνίζονται να καταλάβουν τι θα σημάνει η πρόσφατη τραπεζική κρίση για τις αμερικανικές μετοχές, ο Scott Rubner της Goldman Sachs εκτιμά ότι οι μετοχές οδεύουν προς περισσότερα κέρδη, τουλάχιστον τον Απρίλιο.
Η πτωτική τοποθέτηση στα hedge funds και μεταξύ των μικροεπενδυτών προσφέρει μια τεχνική ρύθμιση που δείχνει μια συνεχή πρόοδο του S&P 500, σύμφωνα με τον Rubner.
Η ανάλυσή του παρακολουθεί τις ροές κεφαλαίων, μια ερευνητική τεχνική που έχει κερδίσει έδαφος τον τελευταίο καιρό, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκτήσουν μια σταθερή εικόνα της πορείας της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής.
"Απλώς συμβαίνουν πάρα πολλά στα "μάκρο" για να έχουμε μια σίγουρη συναλλακτική κλήση, αλλά είμαι ανοδικός στις μετοχές για τον Απρίλιο", έγραψε ο βετεράνος της αγοράς που μελετά τις ροές κεφαλαίων εδώ και δύο δεκαετίες.
"Η τρέχουσα τοποθέτηση είναι πολύ μικρή, πολύ χαμηλή VAR, χαμηλή καθαρή", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην έννοια της αξίας σε κίνδυνο.
"Αν τα μακροοικονομικά βελτιωθούν, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης", ανέφερε.

Προσοχή στο τέλος του τριμήνου

Ο Rubner προειδοποίησε ότι η συνεδρίαση της Παρασκευής 31/3 μπορεί να είναι ασταθής εν μέσω της επανεξισορρόπησης στο τέλος του τριμήνου από τα συνταξιοδοτικά ταμεία και της δραστηριότητας αντιστάθμισης δικαιωμάτων προαίρεσης.
Μόλις αυτή η αναταραχή τελειώσει, η ανάλυσή του αναμένει ότι οι επενδυτές εμπορευμάτων, ή CTAs που ποντάρουν στη δυναμική των τιμών των περιουσιακών στοιχείων μέσω μακροχρόνιων και βραχυχρόνιων στοιχημάτων στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων, θα μπορούσαν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα πτωτικά στοιχήματα σε μετοχές.
Η συνομοταξία που ακολουθεί την τάση στοιχηματίζει επί του παρόντος περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια κατά του S&P 500, κοντά στη μεγαλύτερη θέση short από τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2021.
Σπάζοντας τη δυνητική προσφορά και ζήτηση της "ομάδας" αυτής με βάση διάφορες κινήσεις της αγοράς και χρονικά πλαίσια, το μοντέλο του Rubner δείχνει ότι αυτά τα funds που κυνηγούν τη δυναμική θα άρπαζαν μετοχές κάτω από κάθε ένα από τα σενάρια.
"Είναι μια πράσινη σάρωση για τον S&P 500 με δυνητική ζήτηση σε 6 από τα 6 σενάρια", έγραψε.
"Η ζήτηση μετοχών CTA είναι απλά το πιο σημαντικό διάγραμμα του deck μου.
Πρόκειται για ένα μεγάλο αμερικανικό πάρτι... και δεν το βλέπουμε πολύ συχνά".

Τι να προσέξουν οι επενδυτές

Ο S&P 500 έχει ανακτήσει όλες τις απώλειες από το ξέσπασμα της τραπεζικής κρίσης στις 8 Μαρτίου.
Ακόμα και μετά τα τελευταία κέρδη, ο σκεπτικισμός παραμένει, αφού οι επενδυτές υπέστησαν πτώση 25% από την κορυφή έως το κατώτατο σημείο, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνέχισε την επιθετική νομισματική σύσφιξη για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Στην τελευταία έρευνα της Bank of America για τους διαχειριστές κεφαλαίων αυτό το μήνα, η κατανομή στις αμερικανικές μετοχές μειώθηκε σε χαμηλό 18 ετών.
Μεταξύ των μεμονωμένων επενδυτών επικράτησε επίσης απαισιοδοξία.
Για 15ο συνεχή μήνα, το ποσοστό των καταναλωτών που αναμένουν χαμηλότερες τιμές μετοχών το επόμενο έτος υπερέβη εκείνο που αναμένει υψηλότερες τιμές, με βάση τη μηνιαία έρευνα του Conference Board.
Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σερί αρνητικού κλίματος σε στοιχεία που ξεκινούν από το 1987, πίσω μόνο από το 18μηνο κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.
Όλη αυτή η αμυντική τοποθέτηση έθεσε τις βάσεις για κέρδη μετοχών, σύμφωνα με τον Rubner, επειδή οι πωλητές είναι πιθανότατα κοντά στην εξάντληση και ακόμη και μια μικρή δόση θετικών ειδήσεων μπορεί να πυροδοτήσει ένα κύμα αγορών όταν οι bears αναγκαστούν να κυνηγήσουν την άνοδο.
Αλλά πριν από όλα αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν, ο Rubner βλέπει μερικά τριμηνιαία γεγονότα για να ξεκαθαρίσει η αγορά μετοχών την Παρασκευή.
Το ένα είναι κάποια λήξη δικαιωμάτων προαίρεσης που θα απελευθερώσει τους market makers από μια στάση "long gamma" που τους υποχρεώνει να πωλούν μετοχές όταν αυτές ανεβαίνουν, ή το αντίστροφο, προκειμένου να παραμείνουν ουδέτεροι στην αγορά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman, οι διαπραγματευτές δικαιωμάτων προαίρεσης έχουν σήμερα long gamma δείκτη αξίας άνω των 6 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό από τον Νοέμβριο του 2021, και θα το δουν να μειώνεται κατά το ήμισυ την επόμενη εβδομάδα.
Το άλλο είναι οι αναμενόμενες πωλήσεις μετοχών ύψους 2,3 δισ. δολαρίων από τα συνταξιοδοτικά που πρέπει να επαναφέρουν την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων στα προηγούμενα επίπεδα μετά την τελευταία μεταβλητότητα των περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης