Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Μειώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ΗΠΑ για τις ελληνικές τράπεζες - Ποιες είναι οι νέες τιμές - στόχοι

HSBC: Μειώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ΗΠΑ για τις ελληνικές τράπεζες - Ποιες είναι οι νέες τιμές - στόχοι
Επιφυλακτικοί οι Αμερικανοί επενδυτές για τις ελληνικές τράπεζες, λέει η βρετανική HSBC
Σχετικά Άρθρα
Μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον και ανάμεικτα συναισθήματα εκ μέρους των Αμερικανών επενδυτών, ειδικά σε σχέση με το παρελθόν, «αναγνωρίζει» για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η βρετανική HSBC
Ειδικότερα, «όσον αφορά την Ελλάδα», μεταφέρει η HSBC, «ο ενθουσιασμός έχει μειωθεί, με τις τοποθετήσεις να είναι μειωμένες σε σχέση με το προγενέστερο χρονικό διάστημα».
Κύρια πηγή προβληματισμού των επενδυτών είναι «ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος καταλύτης όταν εκλείψουν οι ούριοι άνεμοι των κερδών.
Παρατηρήσαμε ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών μετατοπίστηκε από τη Eurobank στην Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς λόγω των φθηνότερων αποτιμήσεών τους.
Kάτι παρόμοιο παρατηρήσαμε και στο Λονδίνο μερικούς μήνες νωρίτερα».
Πάντως, για την HSBC, οι συστάσεις είναι «αγορά» και για τις τέσσερις τράπεζες, ενώ οι τιμές-στόχοι είναι 6,75 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα (περιθώριο ανόδου 42,3%), 3,35 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (περιθώριο ανόδου 47,8%), 1,45 ευρώ για την Alpha Βank (περιθώριο ανόδου 24,5%) και 1,60 ευρώ για τη Eurobank (περιθώριο ανόδου 22,1%).

«Τα συναισθήματα»

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, «τα συναισθήματα για τις ελληνικές τράπεζες είναι ανάμεικτα.
Και είναι δεδομένο πως το ενδιαφέρον σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες στις ΗΠΑ είναι λιγότερο ευνοϊκό σε σύγκριση με το Λονδίνο λίγους μήνες νωρίτερα.
Η τοποθέτηση δεν είχε κόσμο.
Δεχθήκαμε αντιδράσεις σε σχέση με την άποψη ότι η δυναμική των κερδών θα μπορούσε να αλλάξει μετά το α’ εξάμηνο, λόγω των επιβαρυμένων καταθέσεων και της ανατιμολόγησης, το οποίο περιορίζει την άνοδο στις τιμές των μετοχών» αναφέρει η HSBC και συμπληρώνει:
«Ορισμένοι επενδυτές δίσταζαν να δουν τις ελληνικές τράπεζες ως μια ιστορία καθαρού εισοδήματος από τόκους (NII), καθώς και να πιστέψουν ότι οι ευνοϊκές μακροοικονομικές προοπτικές, μια αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα, η επακόλουθη πτώση στο κόστος των MREL (ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις) και το κόστος κεφαλαίου (Cost of Equity) θα μπορούσε να ξεκλειδώσει περαιτέρω επέκταση.
Από την άλλη πλευρά, στους επενδυτές που ήταν νέοι στον χώρο δεν άρεσε το γεγονός ότι οι τράπεζες βρίσκονται κοντά στο peak τους σε ό,τι αφορά τα NII.
Πειραιώς και Alpha ήταν τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα, κάτι που μας ξάφνιασε αφού η συζήτηση πέρυσι επικεντρώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Eurobank.
Επίσης,υπήρχε ένα εύλογο ενδιαφέρον για την Εθνική και πώς θα μπορούσε να την επηρεάσει η πιθανή έξοδος του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».
1_182.JPG
2_140.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης