Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών από την Deutsche Bank - Top επιλογή η Alpha Bank

Νέα αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών από την Deutsche Bank - Top επιλογή η Alpha Bank
Οι πολλαπλασιαστές ξεπερνούν ακόμη και εκείνους των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τα P/Es με βάση τις εκτιμήσεις του 2024 τώρα στην περιοχή περίπου 6-7x και τα P/TBVs σε περίπου 0,6-0,8x για RoTEs σε ~9-12%
Σχετικά Άρθρα
Συνέχεια στην υπεραπόδοση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών βλέπει η Deutsche Bank, ανεβάζοντας τις τιμές στόχους, ενώ ως κορυφαία επιλογή της τοποθετεί την Alpha Bank.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank ορίζει ως τιμή στόχο της Alpha Bank στα 2 ευρώ, από 1,90 ευρώ προηγουμένως, και της Eurobank στα 2,05 ευρώ, από 1,90 ευρώ προηγουμένως.
Για τις δύο μετοχές έχει σύσταση αγορά (buy), ενώ για την Εθνική και την Πειραιώς συστήνει διακράτηση (hold).
Για την Πειραιώς η τιμή στόχος ορίζεται στα 3,30 ευρώ, από 3 ευρώ, ενώ για την Εθνική στα 7,10 ευρώ, από 6,70 ευρώ προηγουμένως.
1_323.JPG

(Υπερβολική) υπεραπόδοση μετά από μια εντυπωσιακή επίδοση;

Η εξαιρετική απόδοση σε ετήσια βάση (περίπου +59% στους δείκτες FTSE/Athex Greek Banks έναντι περίπου +10% στον SX7P) καταδεικνύει, σύμφωνα με την Deutsche Bank, τη ραγδαία αλλαγή του κλίματος των επενδυτών μετά τις ισχυρές επιδόσεις που παρατηρήθηκαν στα επιτοκιακά έσοδα (NII), λόγω των επιτοκίων, του ελέγχου του κόστους, της καλύτερης ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και των ενισχυμένων επιπέδων κεφαλαίου - τα οποία οδήγησαν σε σημαντικές αναβαθμίσεις των στόχων.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον μπορεί ήδη να μειώνεται, καθώς οι πολλαπλασιαστές ξεπερνούν ακόμη και εκείνους των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τα P/Es με βάση τις εκτιμήσεις του 2024 τώρα στην περιοχή περίπου 6-7x και τα P/TBVs σε περίπου 0,6-0,8x για RoTEs σε ~9-12% (οπτικά χαμηλά με το βαρύ πλεόνασμα κεφαλαίου σε ορισμένες περιπτώσεις, επιτρέποντας την επαναφορά των μερισμάτων το 2024).

Ο θετικός υποκείμενος τόνος συνεχίζεται...

Συνολικά, η Deutsche Bank αναμένει ότι οι σταθερές επιδόσεις θα συνεχιστούν, με το NII να είναι πιθανό να κορυφωθεί το 3ο τρίμηνο του 2024, λόγω του αυξανόμενου κόστους χρηματοδότησης, και να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια, πριν αρχίσει να μειώνεται το 2024.
Ωστόσο, η μετακύλιση των καταθέσεων είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη και η αύξηση των χορηγήσεων θα πρέπει, κατά πολύ, να ξεπεράσει εκείνη της υπόλοιπης Ευρώπης, παρέχοντας σημαντική στήριξη.
Επιπλέον, οι προβλέψεις θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται λόγω της βελτίωσης της ποιότητας του ενεργητικού, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να είναι αρκετά σύμφωνες με εκείνες παρόμοιων τραπεζών στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα CET1 θα φθάσουν το 14-17% έως το 2024.

Αυξάνονται οι προβλέψεις

Ως αποτέλεσμα, η Deutsche Bank αυξάνει τις προβλέψεις της για να αντανακλούν τις βελτιωμένες προβλέψεις κυρίως λόγω του NII και των χαμηλότερων προβλέψεων, αυξάνοντας τις τιμές-στόχους και διατηρώντας τις αξιολογήσεις μας αμετάβλητες.
Η Alpha Bank αποτελεί την κορυφαία επιλογή της, δεδομένων των φθηνότερων πολλαπλασιαστών και του δυνητικά μεγαλύτερου πεδίου βελτίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης