Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες από την JP Morgan - Κορυφαία επιλογή η Alpha Bank

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες από την JP Morgan - Κορυφαία επιλογή η Alpha Bank
Η σύσταση για την ελληνική κεφαλαιαγορά παραμένει overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από το μέσο όρο, με κορυφαία επιλογή την Alpha Bank
Μπορεί να έχει δώσει αρκετές φορές ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κεφαλαιαγορά η JP Morgan, αλλά σήμερα επανέρχεται και τονίζει ότι είναι η προτίμησή της όταν στοχεύει σε τραπεζικές μετοχές (μαζί με τις τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας).
Μάλιστα, διαπιστώνει ότι αρκετοί επενδυτές από τις ΗΠΑ αναζητούν επιλογές στην ελληνική αγορά, καθώς οι μέχρι τώρα θέσεις είναι πολύ μικρές.
Έτσι, στην ανάλυσή της για την περιοχή CEEMEA, δηλαδή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, η σύσταση για την ελληνική κεφαλαιαγορά παραμένει overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από το μέσο όρο, με κορυφαία επιλογή την Alpha Bank.

Το bull και το bear σενάριο

Σύμφωνα με την JP Morgan, η σύσταση για τις ελληνικές μετοχές είναι overweight, καθώς στο bull σενάριο, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές εξασφάλισε τέσσερα χρόνια συνέχισης των πολιτικών.
Οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με μεγάλο discount σε σχέση με τους κλάδους περιοχής CEEMEA, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των αποδόσεων (RoE).
Στο bear σενάριο, ο υψηλός beta δείκτης θα δημιουργήσει ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
1_336.JPG
Οι θέσεις των managers

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η JP Morgan από τον MSCI, οι overweight θέσεις των Managers είναι χαμηλά στην Ελλάδα, δίνοντας τα περιθώρια για αύξηση αυτών και συνεπώς και των εισροών.
2_98.jpg
Αναθεώρηση EPS

Τέλος, η JP Morgan προχώρησε και σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) στην περιοχή, με την Ελλάδα να είναι από τις λίγες με ανοδική αναθεώρηση.
3_77.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης