Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση για άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία - Commerzbank: Πρέπει να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία, δεν είναι αυτονόητη

Προειδοποίηση για άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία - Commerzbank: Πρέπει να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία, δεν είναι αυτονόητη
Ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank επεσήμανε την έλλειψη επενδύσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές στη Γερμανία -διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος μιας πολιτικής μετατόπισης προς τα δεξιά- υπογράμμισε ο δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Manfred Knof.
Ερωτηθείς εάν ανησυχεί ότι η άνοδος των δεξιών κομμάτων στη Γερμανία αποτελεί πιθανή απειλή για τη γερμανική οικονομία, ο Knof δήλωσε ότι ο γερμανικός λαός είναι δυσαρεστημένος και μπορεί να δει ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα δεν επιλύονται. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν λίγο πολύ σε καλή κατάσταση και ίσως κοιμόμασταν και δεν ήμασταν έτοιμοι να εκσυγχρονιστούμε και να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αναγκαίες αλλαγές και εκσυγχρονισμούς», δήλωσε ο Knof.
«Νομίζω ότι… μια ατζέντα θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει και τότε θα επιστρέψει κι ο λαός. Φυσικά, η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη και πρέπει να αγωνιστούμε γι' αυτήν και να την υπερασπιστούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές σε περιφερειακό συμβούλιο τον Ιούνιο και πολλοί περιμένουν να δουν πώς θα αποδώσει η ομάδα στις επερχόμενες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας.
Ο Knof δήλωσε επίσης ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Γερμανίας, γνωστές ως Mittelstand, διστάζουν να επενδύσουν στη χώρα τους λόγω των διαρθρωτικών ζητημάτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη μπροστά και αυτό βλέπουμε και στις γερμανικές ΜμΕ, είναι ανθεκτικές, αλλά βλέπουμε έλλειψη προθυμίας για επενδύσεις και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει στο μέλλον», δήλωσε ο Knof.
«Χρειαζόμαστε περισσότερες δραστηριότητες και ... [ένα] καλύτερο πλαίσιο για τις γερμανικές ΜμΕ να επενδύσουν στη χώρα αυτή», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης