Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Fed θα περικόψει τα επιτόκια 175 μονάδες βάσης το 2024

Deutsche Bank: Η Fed θα περικόψει τα επιτόκια 175 μονάδες βάσης το 2024
Κόντρα στο ρεύμα ο οικονομολόγος της Deutsche Bank
Σχετικά Άρθρα
Η επικείμενη ύφεση της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών θα αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) να προχωρήσει σε επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής με μειώσεις έως και 175 μονάδες βάσης στο εύρος επιτοκίων το 2024, εκτιμά ο Brett Ryan, οικονομολόγος της Deutsche Bank.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed διαμορφώνεται σε 5,25%-5,50% αυτή τη στιγμή, με τις αγορές να προεξοφλούν επιτόκια στο 4,48% τον Δεκέμβριο του 2024.
Μιλώντας στο Reuters, ο Brett Ryan προέβλεψε συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας το α' και β' τρίμηνο του επόμενου έτους, που θα συνδυαστεί με μία αύξηση της ανεργίας στο 4,6% έως τον Ιούνιο (από 3,9% επί του παρόντος).
Η Deutsche Bank αναμένει μια αρχική περικοπή κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο του 2024, ακολουθούμενη από πρόσθετες περικοπές κατά 125 μονάδες βάσης για το υπόλοιπο του έτους.
«Βλέπουμε την οικονομία να προσγειώνεται ήπια το πρώτο εξάμηνο του έτους, μία εξέλιξη που θα οδηγήσει σε πιο επιθετικές περικοπές από τα μέσα του έτους», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, αναμένει η οικονομική αδυναμία να «απαλύνει τις πληθωριστικές πιέσεις».
Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται μέχρι στιγμής πως γλιτώνει την ύφεση, ακόμη και όταν η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 525 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο του 2022.
Πράγματι, παραδέχθηκε ο Ryan, «αν τα πράγματα σταθεροποιηθούν ξανά στο μέλλον, η Fed θα μείωνε πολύ λιγότερο τα επιτόκια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης