Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υποβάθμιση για την αξιολόγηση της Boeing ετοιμάζει η Moody's

tags :
Υποβάθμιση για την αξιολόγηση της Boeing ετοιμάζει η Moody's
Προβλημάτων συνέχεια για τον κολοσσό της αεροναυπηγικής
Σχετικά Άρθρα
Σε επιτήρηση για υποβάθμιση εντός των επόμενων τριών μηνών, έθεσε τις αξιολογήσεις της Boeing (Baa2 η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) η Moody's, έναντι σταθερού outlook προηγιυμένως.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται την πεποίθηση ότι η Boeing δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει αεροσκάφη 737 στους όγκους που απαιτούνται για να επεκτείνει ουσιαστικά τις ελεύθερες ταμειακές ροές της και να μειώσει το χρέος σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Οι επακόλουθες συνέπειες της κρίσης εμπιστοσύνης στον αμερικανικό κολοσσό της αεροναυπηγικής, θα μειώσουν τα μετρητά σε πολύ κάτω από τα 10 δισεκ. δολάρια στις 31 Μαρτίου 2024, από 16 δισεκ. επί του παρόντος.
Στις 20 Μαρτίου 2024, ο οικονομικός διευθυντής της Boeing δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει χαμηλές ελεύθερες ταμειακές ροές για το 2024. Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Moody's προέβλεψε ελεύθερες ταμειακές ροές 6,9 δισεκ. δολαρίων για το 2024. Με βάση τις οδηγίες της εταιρείας, η Moody's προβλέπει πλέον περίπου 1 δισεκ. δολάρια ελεύθερες ταμειακές ροές για το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης