Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε CCC+ η Intralot

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε CCC+ η Intralot
Η Intralot έχει αντιμετωπίσει τις ανάγκες της σε ρευστότητα αλλά κατά την άποψη της Fitch δεν έχει ακόμη δημιουργήσει μια κεφαλαιακή δομή
Σχετικά Άρθρα
Σε CCC+ επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot, η Fitch, επικαλούμενη την πολυπλοκότητα της υφιστάμενης κεφαλαιακής διάρθρωσης που οδηγεί σε υψηλό κίνδυνο αναχρηματοδότησης για την εταιρεία, περιορίζοντας την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές χρεωστικού κεφαλαίου.
Η Intralot έχει αντιμετωπίσει τις ανάγκες της σε ρευστότητα αλλά κατά την άποψη της Fitch δεν έχει ακόμη δημιουργήσει μια κεφαλαιακή δομή που θα εξυπηρετεί τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της.
Μια βιώσιμη κεφαλαιακή δομή, σε συνδυασμό με την έγκαιρη αναχρηματοδότηση των λήξεών της 2025-2026, θα ήταν επωφελής για το πιστωτικό προφίλ της Intralot.
«Οι υποκείμενες λειτουργικές επιδόσεις ήταν σταθερές και αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί στις βασικές αγορές της. (...)
Η στροφή στη χρηματοοικονομική στρατηγική της Intralot προς πιο πειθαρχημένη κατανομή κεφαλαίων, όπως τοποθετήσεις μετοχών και μη διανομή μετόχων, υποστηρίζει την απομόχλευση. Ταυτόχρονα, η αναχρηματοδότηση και οι παρατάσεις χρέους για περιόδους 12-18 μηνών δεν αμβλύνουν τους κινδύνους αναχρηματοδότησης και ρευστότητας και υπογραμμίζουν μια πιο επιθετική χρηματοοικονομική στρατηγική.
Η ανάπτυξη των EBITDA και η μείωση του καθαρού χρέους το 2022-2023 επέτρεψαν στην Intralot να βελτιώσει σταδιακά τη μόχλευση σε 3,5x το 2023 από 4,9x το 2022 και 5,7x το 2021», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης