Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Την κάλυψη της Intralot ξεκινάει εκ νέου η Optima Bank με τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ και σύσταση αγοράς

Την κάλυψη της Intralot ξεκινάει εκ νέου η Optima Bank με τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ και σύσταση αγοράς
Σημαντική μείωση του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA αναμένεται τα επόμενα χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Ξεκινάει εκ νέου την κάλυψη της Intralot η Optima Bank με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ.
Όπως αναφέρει σε σημερινή της έκθεση είναι ένας από τους παγκόσμιους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας για λοταρίες και φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών και έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά λοταρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, λειτουργεί αθλητικά στοιχήματα στην Αργεντινή και την Τουρκία και υπηρεσίες παρακολούθησης VLT στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
Η Intralot έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ξεκίνησε το 2019 να αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της και το υψηλό χρέος της.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος έχει αποχωρήσει από τις αναδυόμενες αγορές και από τις δραστηριότητες με άδεια και έχει μετατοπίσει την εστίασή του στις τεχνολογικές υπηρεσίες και σε τρεις κάθετους τομείς (λοταρία, παρακολούθηση VLT, αθλητικό στοίχημα).
Επιπλέον, αποπλήρωσε πλήρως τα ομόλογα του Σεπτεμβρίου 2024, καθώς άντλησε 135,0 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τον Οκτώβριο του 2023, 130,0 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης εισηγμένου εταιρικού ομολόγου στο ΧΑ τον Φεβρουάριο του 2024 και 100,0 εκατ. ευρώ μέσω κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με πέντε ελληνικές τράπεζες.
Περιμένει η χρηματιστηριακή μέση ετήσια σταθμισμένη αύξηση πωλήσεων την περίοδο 2023-27 5,1%, EBITDA 5% και καθαρών κερδών 53%.
Επιπλέον εκτιμά πως θα συνεχίσει να παράγει ελεύθερες ταμειακές ροές μειώνοντας το δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA από 2,6 φορές το 2023 σε 1,3 φορές το 2027.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης