Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citi: Χρυσός και ασήμι… θα τρέξουν ακόμα περισσότερο - Το ράλι θα συνεχιστεί

Citi: Χρυσός και ασήμι… θα τρέξουν ακόμα περισσότερο - Το ράλι θα συνεχιστεί
Οι τιμές του χρυσού έχουν σημειώσει ράλι, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά όλων των εποχών
Σχετικά Άρθρα

Ο χρυσός και το ασήμι βρίσκονται σε ένα θερμό σερί, αλλά τα μέταλλα έχουν περιθώρια για να… τρέξουν ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τον Max Layton της Citi.
Ο Layton λέει ότι οι καλύτερες ανοδικές αγορές για τον χρυσό και το ασήμι είναι συνήθως όταν οι αγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αποδυναμώνονται και καθώς η Κίνα φαίνεται έτοιμη να ενισχυθεί. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα, καθώς οι δυτικές οικονομίες επιβραδύνονται και τα μέτρα τόνωσης θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της Κίνας. Σύμφωνα με τον Layton, ο χρυσός και ο ασήμι είναι η καλύτερη επένδυση για τα πολύτιμα μέταλλα εδώ και μια δεκαετία.
«Είμαι αισιόδοξος για τον χρυσό και το ασήμι τους επόμενους δύο μήνες», δήλωσε ο Layton μιλώντας στο CNBC, εξηγώντας ότι οι καλύτερες ανοδικές αγορές για τον χρυσό και το ασήμι τα τελευταία 20 χρόνια συνέβησαν όταν οι ανεπτυγμένες αγορές είναι αδύναμες ή εξασθενούν και όταν η Κίνα χαλαρώνει και ενδεχομένως πρόκειται να ενισχυθεί. «Αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση για το χρυσό και το ασήμι, σίγουρα εδώ και μια δεκαετία», πρόσθεσε.
Τα σχόλια του Layton έρχονται εν μέσω ενός ράλι χρυσού και ασημιού, με την τιμή του χρυσού να έχει αυξηθεί κατά 2,4% τον τελευταίο μήνα και να διαπραγματεύεται στα 2.749,10 δολάρια, ενώ η τιμή του αργύρου έχει αυξηθεί κατά 6,5% στα 34,01 δολάρια.
Οι επενδυτές έχουν συσσωρευτεί στον χρυσό φέτος, καθώς η γεωπολιτική, το μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο και οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό προκαλούν φόβους για μεταβλητότητα σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Η Bank of America έγραφε πως ακόμα και τα αμερικανικά ομόλογα φαίνονται πιο επικίνδυνα, εν μέσω της αύξησης του αμερικανικού χρέους, αφήνοντας τον χρυσό ως το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο.
Ο Layton λέει ότι το ράλι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό δεδομένων παραγόντων όπως τα υψηλότερα επιτόκια, οι ισχυρότερες μισθοδοσίες και οι αδύναμες κινεζικές εισαγωγές. Όλα αυτά αποτελούν συνήθως πτωτικά σημάδια για τα μέταλλα.
«Ειλικρινά, ο χρυσός και το ασήμι έχουν ανέβει παρά τα διάφορα πράγματα που συμβαίνουν εναντίον τους. Μεταβλητές που συσχετίζονται έντονα με τον χρυσό και το ασήμι έχουν πάει εναντίον τους, τους τελευταίους δύο μήνες», είπε και πρόσθεσε: «Και όμως οδεύουν υψηλότερα»
Ο Layton είναι ένας από τους πολλούς αναλυτές που είναι αισιόδοξοι για τα μέταλλα. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America βλέπουν ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, γεγονός που συνεπάγεται πάνω από 8% άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης