Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

X.A.: Μαγνητίζει τα βλέμματα ο Γενικός Δείκτης, αλλά θα… φανεί στο χειροκρότημα

X.A.: Μαγνητίζει τα βλέμματα ο Γενικός Δείκτης, αλλά θα… φανεί στο χειροκρότημα
Του Πέτρου Στεριώτη, μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).
Η σε όλα τα χρονικά πλαίσια ανοδική τάση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ δεν μπορεί παρά να "μαγνητίσει" τα επενδυτικά βλέμματα που αναζητούν ικανοποιητικές αποδόσεις εν μέσω ενός απαιτητικού διεθνούς περιβάλλοντος. Αυτή, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις ξένων Οίκων που τονίζουν τη βελτίωση των θεμελιωδών της Χώρας μας, προσελκύουν νέα θεσμικά κεφάλαια στη λεωφόρο Αθηνών.
Σε επίπεδο μίκρο, τα δυνατά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα βελτιώνουν έμπρακτα τις μελλοντικές αποτιμήσεις και τις εν δυνάμει μερισματικές αποδόσεις των εισηγμένων "χαρτιών", ενώ οι επιχειρηματικές ζυμώσεις συντηρούν τις προϋποθέσεις για την πολυθρύλητη επιστροφή στις 1.500 μονάδες του ΓΔ, στην οποία έχουμε αναφερθεί εδώ και μήνες.
Διαγραμματικά, η ανοδική διάσπαση του σχηματισμού "cup with handle" ("κούπα με χερούλι") στον ΓΔ ικανοποιεί τους long, ενώ δεν αφήνει σε ησυχία τους short και τους απόντες...
Σε διεθνές επίπεδο, οι σηματωροί δείκτες φαίνεται να έχουν πάθει "ανοσία" στις γεωπολιτικές εξελίξεις και να προσεγγίζουν εκ νέου τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά.
Για τους πιο "ψαγμένους", οι νέες αγορές μετοχών υποστηρίζονται από την προοπτική για αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και την παραγωγικότητα που θα ενισχυθεί από το νέο "κύμα" Τεχνητής Νοημοσύνης.
Σε κάθε περίπτωση, το αν η εντός και εκτός των Τειχών αισιοδοξία και ανοδικότητα στα Χρηματιστήρια Αξιών συνεχιστεί θα φανεί στο χειροκρότημα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης