Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ένας ευαίσθητος φωτογράφος για 5η φορά στο «τιμόνι» της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ένας ευαίσθητος φωτογράφος για 5η φορά στο «τιμόνι» της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας
Ο κ. Σαρρηγεωργίου από το 2013 διαχειρίστηκε τις διεκδικήσεις της ασφαλιστικής αγοράς σε μία 7ετία οικονομικής ύφεσης
Σχετικά Άρθρα

Ένας ευαίσθητος άνθρωπος, γιατί συνήθως αυτοί που έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες, είναι ευερέθιστοι και στη ζωή, στους χειρισμούς της και στους γύρω τους.
Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο CEO της Eurolife Ασφαλιστικής, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου που για πέμπτη συνεχή χρονιά εκλέγεται πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Ο κ. Σαρρηγεωργίου από το 2013 διαχειρίστηκε τις διεκδικήσεις της ασφαλιστικής αγοράς σε μία εφταετία οικονομικής ύφεσης και ενώ ανέμενε το ξέφωτο της εξόδου από τα μνημόνια, η πανδημία οδήγησε σε νέους ατραπούς και πήγε πίσω όλες τις συμφωνίες για στήριξη της συγκεκριμένης αγοράς από την κυβέρνηση, καθώς η προηγούμενη είχε χαρακτηριστεί «ως εχθρική», απέναντι στην ασφαλιστική αγορά.

Η νέα περίοδος

Δίνοντας το στίγμα της νέας περιόδου, τόνισε ότι «ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διεκδίκηση θεσμικού τύπου ρυθμίσεων και κινήτρων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών στην ασφάλιση».
Η πρώτη εικόνα που αντιμετωπίζει ένας συνομιλητής με τον κ. Σαρρηγεωργίου, είναι η Γαλατική ευγένεια, αλλά και η δομημένη σκέψη.
Δεν σου δίνει, σε καμία περίπτωση, την εντύπωση ενός στυγνού manager που τον ενδιαφέρει το κέρδος και η ωφέλεια.
Είναι προσφιλής και προσιτός σε όλους παρά το γεγονός ότι ηγείται της δεύτερης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας.
Αυτός ενδεχόμενα είναι και ο λόγος που για όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτός στους ασφαλιστικούς κύκλους και ηγείται όλων των εταιριών, παρά τον έντονο ανταγωνισμό.

Πάθος για τη φωτογραφία

Η ευγένεια και το ήθος που διακρίνει ο συνομιλητής του, έχει προϊστορία στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ένα από τα πάθη του είναι η φωτογραφία.
Πορτρέτα, τοπία, φύση, με το μάτι της καλλιτεχνικής αναζήτησης του εξεζητημένου.
Η εναλλακτική του δραστηριότητα εκτέθηκε το 2019-20 με τη συμμετοχή του σε έκθεση τριών καλλιτεχνών που περιλάμβανε γλυπτά, ζωγραφική και φωτογραφία.
Κάπως έτσι με το «μάτι» του φωτογραφικού φακού παρατηρεί τη ζωή και σχεδιάζει το management της εταιρίας που ηγείται, αλλά και ολόκληρου του ασφαλιστικού κλάδου που καθοδηγεί.

Η Eurolife

Η Eurolife είναι σχετικά η πιο νέα ασφαλιστική εταιρία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2000 ως αποκλειστικά τραπεζοασφαλιστική εταιρία. Από το 2008 και έχοντας ως επικεφαλής τον κ. Σαρρηγεωργίου κάνει το ένα μεγάλο άνοιγμα και εκτός τραπεζικού χώρου, ως δίκτυο διάθεσης των προϊόντων της, εξαγοράζοντας την ACTIVA Insurance που δραστηριοποιείται στις γενικές ασφαλίσεις και επεκτείνεται στα δίκτυα των ανεξάρτητων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Τότε αρχίζει και ο μετασχηματισμός της σε ασφαλιστική εταιρία με ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις και σε όλα τα δίκτυα διανομής.
Ο ίδιος ο κ Σαρρηγεωργίου χαρακτηρίζει την Eurolife ως ασφαλιστική εταιρία “παντός καιρού” αφού πλέον πλασάρεται μέσα στις πρώτες θέσεις της αγοράς έχοντας πάντα ως δόρυ τον κλάδο ζωής.
Με την αποδέσμευση των τραπεζών από τις θυγατρικές ασφαλιστικές τους κατά την περίοδο των μνημονίων, η Εurolife καταφέρνει να είναι η πρώτη θυγατρική τραπεζική εταιρία που βρίσκει εύκολα επενδυτή και πουλάει το 2016 το 80% στην Fairfax του Kαναδού επενδυτή Prem Watsa, γεγονός που πιστώνεται ο κ. Σαρρηγεωργίου, ο οποίος παραμένει στο τιμόνι της εταιρίας χαίροντας της απολύτου εμπιστοσύνης Watsa.

Περίοδος μεταρρυθμίσεων

Η παρουσία του κ Σαρρηγεωργίου στην προεδρία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών επίσης χαρακτηρίζεται ως περίοδος μεταρρυθμίσεων, αφού ο ίδιος και γενικότερα οι ασφαλιστικές εταιρίες αποφασίζουν ότι απαιτείται πιο ενεργή παρουσία της Ένωσης, τόσο σε εσωτερικά θέμα της αγοράς όσο και σε σχέση με την πολιτεία και την κοινωνία.
Στην πρώτη θητεία του μια από τις πιο σημαντικές εσωτερικές παρεμβάσεις θεωρείται αυτή της άμεσης πληρωμής των ασφαλίστρων για την έκδοση και ισχύ των ασφαλιστικών συμβολαίων.
Επιπλέον μπήκε επιτακτικά το θέμα των ελέγχων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα τις διασταυρώσεις μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και αρμόδιων υπουργείων με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Παράλληλα τέθηκαν μια σειρά ζητήματα προς την πολιτεία όπως για τις συντάξεις, τις φυσικές καταστροφές και την υγεία.
Ο κ Σαρρηγεωργίου είναι υπέρμαχος της τεχνολογίας και της καινοτομίας, κάτι που εφαρμόζει στην εταιρία του που εξελίσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια πάνω στο τομέα αυτό.
Μάλιστα συχνά επαναλαμβάνει οτι οι ασφαλιστικές εταιρίες εξελίσσονται σε εταιρίες τεχνολογίας που θα προσφέρουν ασφάλειες.

Λίγα λόγια

Ο κ. Σαρρηγεωργίου είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστικής.
Μετά την ολοκλήρωση της καταστατικής θητείας του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (2013-2017), σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλος του Advisory Board της Α.Μ. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A και μέλος του Executive Board for Europe, Middle East and Africa του Wharton School, University of Pennsylvania. Είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Wharton Club of Greece , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) καθώς και μέλος του Hellenic Advisory Board του South East European Studies at Oxford (SEESOX).
Μεταξύ άλλων Διοικητικών Συμβουλίων, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της S&B Industrial Minerals Holdings S.A.R.L. ,της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ).
Ο κ. Σαρρηγεωργίου είναι πτυχιούχος MBA Finance του Wharton School of the University of Pennsylvania και κάτοχος MSc και BSc Πολιτικού Μηχανικού του Columbia University.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης