Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πολυδαίδαλο ασφαλιστικό deal και αγοροπωλησίες δισεκατομμυρίων ΑΟΝ, Willis με Gallaher

Πολυδαίδαλο ασφαλιστικό deal και αγοροπωλησίες δισεκατομμυρίων ΑΟΝ, Willis με Gallaher
ελειώνουν οι ανατροπές, έρχονται οι αναμονές - ΑΟΝ & Willis πουλά, η Gallagher ρίχνει χρήμα
Σχετικά Άρθρα

Aon και Willis Towers Watson (WTW) υπέγραψαν οριστική συμφωνία για την πώληση της Willis Re και άλλων περιουσιακών στοιχείων της WTW αντί του ποσού των 3,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο μεγάλος τους αντίπαλος, η Arthur J. Gallagher & Co. (Gallagher).

Η συμφωνία

H συμφωνία που επετεύχθη με τον μεγάλο ανταγωνιστή των AON και Willis έρχεται να κλείσει το ρήγμα μεταξύ αγοραστή -πωλητή και Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών σχετικά με την κολοσσιαία συμφωνία Aon και WTW αξίας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.
H συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση της αντασφαλιστικής Willis Re, της Willis Tower Watson μαζί με επιχειρήσεις διαχείρισης κινδύνων, υγείας και παροχών.

Αλλάζουν χέρια

H Gallagher η οποία έγραψε έσοδα άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 συμφώνησε να αγοράσει τις αντασφαλισιτικές επιχειρήσεις της Willis εκτός αυτών της Κίνας και του Χονγκ – Κονγκ, τις προαιρετικές αντασφαλίσεις της Willis εκτός αυτών της Κίνας και του Χονγκ – Κονγκ.
Την επιχειρησιακή μονάδα διαχείρισης κινδύνων Inspace και ορισμένες επιχειρήσεις Διαστημικής.
Τις επιχειρήσεις διαχείρισης κινδύνων σε χώρες της Ευρώπης όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, και η Ισπανία εξαιρουμένων των Βερμούδων, των επιχειρήσεων Cyber στο Ηνωμένο Βασίλειο, ορισμένων γραφείων στο Χιούστον και το Σαν Φρανσίσκο.
Επιχειρήσεις διαχείρισης κινδύνων για τον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων και την Finex στην Οικονομική Περιοχής της Ευρώπης, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, την Βραζιλία, το Χονγκ – Κόνγκ που συνεργάζονται με επιχειρήσεις με έδρα την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Εκποιήσεις

Και τις επιχειρήσεις διαχείρισης κινδύνων υγείας και παροχών στην Γαλλία, Ισπανία και την Γερμανία.
Η αξία των εκποιήσεων υπερβαίνει κατά πολύ το όριο της αξία του 1,8 δισεκατομμυρίων που είχε επιβληθεί για να ολοκληρωθεί το μέγα-deal δισεκατομμυρίων.
Η επικείμενη αγοροπωλησία εξαρτάται από την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ ΑΟΝ και WTC η οποία υπόκειται υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης