Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

COSMOTE: Τέσσερα specializations από τη Microsoft για παροχή και υλοποίηση εξελιγμένων λύσεων cloud

COSMOTE: Τέσσερα specializations από τη Microsoft για παροχή και υλοποίηση εξελιγμένων λύσεων cloud
Specializations στους τομείς του Modern Workplace, του Azure και του Security

Τέσσερα specializations έλαβε η COSMOTE, μετά από αξιολόγηση της Microsoft, στους τομείς του Modern Workplace, του Azure και του Security, που επιβεβαιώνουν την υψηλή της τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην παροχή εξελιγμένων cloud λύσεων και υπηρεσιών. Η αναγνώριση αυτή, καθιστά την COSMOTE τον TelCo - ICT Integrator Partner της Microsoft με τα περισσότερα specializations στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Όπως δήλωσε η κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας: «Η απόκτηση των specializations αποδεικνύει την σταθερή προσήλωση της COSMOTE στην καινοτομία και την άριστη τεχνική κατάρτιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας για διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη υπηρεσιών στο οικοσύστημα των υπηρεσιών cloud της Microsoft αλλά και της στενής συνεργασίας των δύο εταιρειών σε αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ θετικό γεγονός, το οποίο προάγει την ανάπτυξη της αγοράς και θέτει νέα standards για τον κλάδο με πολλαπλά οφέλη για τους πελάτες της COSMOTE».
Σε συνεργασία με τη Microsoft, η COSMOTE διαθέτει ένα πλήρες portfolio cloud λύσεων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει υπηρεσίες αξιολόγησης επιχειρησιακής ετοιμότητας για μετάβαση στο cloud, υπηρεσίες μετάβασης στο Azure, λύσεις Modern Workplace, υπηρεσίες ασφάλειας σε cloud υποδομές, καθώς και λύσεις cloud τηλεφωνίας με τη χρήση Microsoft Teams.
Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, σημείωσε: «Η COSMOTE, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft, επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως αξιόπιστος σύμμαχος των επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα τέσσερα specializations που λάβαμε από την Microsoft, τα περισσότερα που αποδίδονται σε TelCo και ICT Integrator Partner στην ευρύτερη περιοχή».

Τα specializations της COSMOTE

Modern Workplace:

Calling for Microsoft Teams: Αφορά στην υλοποίηση, υποστήριξη και λειτουργία του Microsoft Teams Phone. Η λύση Microsoft Teams Phone διασφαλίζει τη γρήγορη και ασφαλή μετάβαση σε περιβάλλον cloud τηλεφωνίας και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις από μια εφαρμογή ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν. Η υιοθέτηση του Teams Phone παρέχει στις εταιρείες όλα τα οφέλη ενός σύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου στο cloud.

Azure:

Infra & Database Migration to Microsoft Azure: Αφορά στο σχεδιασμό, τη μετάβαση και τη συντήρηση υποδομών και βάσεων δεδομένων στο Αzure, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, από τη μελέτη και το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση, την υποστήριξη και λειτουργία συστημάτων και βάσεων δεδομένων, ακολουθώντας μοντέλα και βέλτιστες πρακτικές με βάση τα αυστηρά πρότυπα της Microsoft.

Security:

Identity & Access Management: Αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση λύσεων βασισμένων στην πλατφόρμα ταυτοποίησης και ασφαλούς πρόσβασης της Microsoft. Οι προσφερόμενες λύσεις ακολουθούν την φιλοσοφία του Zero Trust και βάζουν την ταυτότητα του χρήστη στο επίκεντρο της επιβεβαίωσης κάθε πρόσβασης, εφαρμόζοντας δικλίδες ασφάλειας σε όλες τις ψηφιακές υποδομές της επιχείρησης.

Cloud Security: Αφορά στην υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας τόσο σε υβριδικά περιβάλλοντα, όσο και σε υποδομές που φιλοξενούνται στο Azure ή και multi-cloud υποδομές, με σκοπό την προστασία συστημάτων, εφαρμογών και βάσεων δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης