Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία - Απελαύνει τον πρεσβευτή του Ισραήλ

Ιορδανία - Απελαύνει τον πρεσβευτή του Ισραήλ
Κίνηση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία ιορδανού δικαστή από ισραηλινούς στρατιώτες
Την απέλαση του ισραηλινού πρεσβευτή στην Ιορδανία αποφάσισε το κοινοβούλιο της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία ενός ιορδανού δικαστή από ισραηλινούς στρατιώτες σε ένα συνοριακό πέρασμα μεταξύ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας.
Η διπλωματική αποστολή έχει μία εβδομάδα διορία προκειμένου να αποχωρήσει από τη χώρα, ενώ οι ιορδανοί βουλευτές απείλησαν ότι θα καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αμπντάλα Νσουρ, αν δεν εφαρμόσει την απόφασή τους να απελαθεί ο ισραηλινός πρεσβευτής.
Από την πλευρά του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη ότι «το Ισραήλ λυπάται για τον θάνατο του δικαστή Ράεντ Ζάιτερ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό και την κυβέρνηση της Ιορδανίας», προσθέτοντας μάλιστα ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.
Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας του ισραηλινού στρατού, ο δικαστής φέρεται να «επιτέθηκε εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών φωνάζοντας "Άλλάχου Άκμπαρ" και κρατώντας μια σιδερόβεργα» προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο ενός εξ αυτών.
Το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ωστόσο, αμφισβητεί σε ανακοίνωσή του την εκδοχή αυτή, επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος δήλωσε ότι ο δικαστής δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ», καθώς σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τη ζωή των στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης