Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος επικεφαλής της Pimco o D. Ivaskyn - Το θυελλώδες παρασκήνιο της παραίτησης του B. Gross

tags :
Νέος επικεφαλής της Pimco o D. Ivaskyn - Το θυελλώδες παρασκήνιο της παραίτησης του B. Gross
Η μετοχή της Janus Capital ενισχύεται κατά 37%
(upd3)Ο Dan Ivascyn είναι ο αντικαταστάτης του Bill Gross στα ηνία της Pimco, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο.
Μετά την αιφνίδια παραίτηση του ιδρυτή και μέχρι πρότινος επικεφαλής της Pimco, το fund ανακοίνωσε πως ο αντικαταστάτης είναι ο Dan Ivascyn.
Έως σήμερα, ο Dan Ivascyn εκτελούσε χρέη αναπληρωτή επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος (Chief Ιnvestment Officer) της Pimco.
Όσον αφορά το θυελλώδες παρασκήνιο της παραίτησης του B. Gross, πληροφορίες της Wall Street Journal κάνουν λόγο για αναπόφευκτο διαζύγιο, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Pimco είχε λάβει την απόφαση να απολύσει τον B. Gross.
Ωστόσο, η μετακίνησή του στην Janus Capital Group φαίνεται πως επίσπευσε τις εξελίξεις.
Ας σημειωθεί πως η μετοχή της Janus ενισχύεται σήμερα στο 37% και τα 15,27 δολάρια.
Περισσότερο μυστήριο στην αποχώρηση του B. Gross ρίχνουν και οι δηλώσεις του Jeffrey Gundlach, ο οποίος υποστήριξε πως την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Pimco, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετακίνησης στη Doubleline.

Στην Janus Capital ο ιδρυτής της Pimco!
Τον παγκοσμίου κλίμακας κολοσσό στην αγορά ομολόγων Pimco αφήνει ο Bill Gross, έχοντας ήδη συμφωνήσει να αναλάβει επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στην Janus Capital Group.
Ο Gross θα αναλάβει το δύσκολο έργο να καθιερώσει στην επενδυτική κοινότητα την Janus, η οποία ιδρύθηκε στο Newport Beach, της Καλιφόρνια, υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Richard M. Weil.
Ο Bill Gross έχει πολυετή υποδειγματική πορεία στην αγορά ομολόγων, ενώ ήταν ένας εκ των βασικών συντελεστών της καθιέρωσης της Pimco στην αγορά ομολόγων.
Ο 70χρονος Gross, συνιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Pimco, είχε υπό τη διαχείρισή του περιουσιακά στοιχεία 1,97 τρισ. δολαρίων.
Υπενθυμίζεται ωστόσο εδώ ότι το Pimco Total Return ETF του Bill Gross, ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο που δημιουργήθηκε αρχές Μαρτίου του 2012, εξετάζεται από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, χωρίς να υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τελευταία, η Pimco έχει μπει στο μικροσκόπιο της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) για την τιμολόγηση προϊόντων σε ένα από τα επενδυτικά σχήματα της.
Στο διάστημα των τελευταίων 16 μηνών, οι εκροές κεφαλαίων από το βασικό αμοιβαίο κεφάλαιο της Pimco εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ.
Παράλληλα, το προφίλ της έχει πληγεί από την αιφνίδια αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, M. El - Erian.
Οι εκροές κεφαλαίων από το Total Return του Bill Gross, συνιδρυτοή της Pimco και βασικού εμπνευστή των επενδυτικών προϊόντων της εταιρείας, ήταν συνεχείς το τελευταίο 16μηνο λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων σε σχέση με ανταγωνιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης