Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ωθεί σε οικονομική ανάπτυξη τις αεροπορικές εταιρείες

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ωθεί σε οικονομική ανάπτυξη τις αεροπορικές εταιρείες
Να και ένας κλάδος που πραγματικά έχει λόγους να χαίρεται για τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου
Κέρδη ρεκόρ αναμένεται να έχουν οι αεροπορικές εταιρείες το 2015, ωφελούμενες από τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου και την αυξημένη επιβατική ζήτηση.
Ειδικότερα, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της αεροπορικής βιομηχανίας θα αγγίξουν συνολικά τα 25 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση σε ετήσια βάση.
Τα συνολικά κέρδη του τρέχοντος έτους εκτιμώνται σε 19,9 δισ. δολάρια, το 2013 είχαν καταγραφεί 10,6 δισ. δολάρια, ενώ το 2012 6,1 δισ. δολάρια.
Η πρόβλεψη της IATA εδράζεται σε μία μέση τιμή του πετρελαίου στα 85 δολάρια ανά βαρέλι, μετριοπαθής εκτίμηση βάσει των σημερινών δεδομένων, όπου το πετρέλαιο έχει πέσει στα 63 δολάρια.
Η IATA υπολογίζει ότι την διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου θα ακολουθήσει η διολίσθηση της τιμής των καυσίμων των αεροπλάνων, που θα οδηγήσει σε υποχώρηση του λειτουργικού κόστους.
Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, που εδρεύει στη Γενεύη και εκπροσωπεί 240 αεροπορικές εταιρείες, ήτοι το 84% του συνόλου της εναέριας κυκλοφορίας, προβλέπει, ωστόσο, ότι τα περιθώρια αύξησης των εσόδων παραμένουν στενά, στο 3,2%, οριακά μεγαλύτερη ενίσχυση από το 2010 (3,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης