Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σοκάρει ο υπ. Υγείας - «Οι μητέρες δεν πρέπει να ακολουθούν άλλες καριέρες!»

Τουρκία: Σοκάρει ο υπ. Υγείας - «Οι μητέρες δεν πρέπει να ακολουθούν άλλες καριέρες!»
Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι οι μητέρες δεν θα πρέπει να βάζουν άλλες καριέρες στο επίκεντρο της ζωής τους εκτός από τη μητρότητα
Σοκάρει η δήλωση του Τούρκου υπουργού Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που υποστήριξε ότι οι μητέρες δεν πρέπει να ακολουθούν άλλες καριέρες προκειμένου να αφοσιωθούν στις οικογένειες τους.
Ειδικότερα ο Τούρκος υπουργός μετά την επίσκεψή του σε κλινικές της Κωνσταντινούπολης που υποδέχθηκαν τα πρώτα μωρά του 2015 ανέφερε: «Οι μητέρες δεν θα πρέπει να βάζουν άλλες καριέρες στο επίκεντρο της ζωής τους εκτός από τη μητρότητα. Η ανατροφή των νέων γενιών θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ανησυχιών τους».
Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις Μουεζίνογλου προκάλεσαν σφοδρές επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η μητρότητα δεν είναι καριέρα», αντέδρασε στον λογαριασμό της στο Twitter η συγγραφέας Ελί Σαφάκ υπογραμμίζοντας πως «Οι Τουρκάλες πρέπει να επιλέγουν μόνες τους τον δρόμο τους στη ζωή».
Μια βουλευτής της αντιπολίτευσης, η Αϊλίν Ναζιλιάκα, ζήτησε από τον Μουεζίνογλου «να σταματήσει να μιλάει» εκτιμώντας από τον λογαριασμό της στο Twitter ότι «Υπάρχουν κρυφά κίνητρα πίσω από τις δηλώσεις αυτές. Στόχος τους είναι να κάνουν τις γυναίκες πολίτες δεύτερης κατηγορίας»
Παρόλα αυτά ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του σήμερα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι «Η μητρότητα δεν είναι μια καριέρα για όλους (...) και αναμφισβήτητα αποτελεί μια ιερή καριέρα».
Σημειώνεται ότι το τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα συντηρητικά σχόλια Τούρκων πολιτικών για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία με «προεξάρχοντα» τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας: στα τέλη Νοεμβρίου ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει την ιδέα της ισότητας ανδρών και γυναικών αφύσικη, υπογραμμίζοντας ότι το Ισλάμ «έχει ορίσει μια θέση για τις γυναίκες: τη μητρότητα», ενώ το Δεκέμβριο συμβούλεψε τις συζύγους να αποκτούν τουλάχιστον τρία παιδιά, χαρακτηρίζοντας «προδοσία» την αντισύλληψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης