Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία: Εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές σε αντίποινα για την εκτέλεση του ιρδανού πιλότου

Ιορδανία: Εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές σε αντίποινα για την εκτέλεση του ιρδανού πιλότου
Η μία εκ των δύο τζιχαντιστών, η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουι, επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του ιορδανού πιλότο
Η Ιορδανία εκτέλεσε τα ξημερώματα δύο ιρακινούς τζιχαντιστές, κρατούμενους στις φυλακές της, σε αντίποινα για την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου, τον οποίο το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανό μέσα σε κλουβί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουι, που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του ιορδανού πιλότου, υποσμηναγού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ και ο Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα, εκτελέστηκαν στις 04:00, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι.
Ο Κασάσμπεχ συμμετείχε στους βομβαρδισμούς θέσεων του Ι.Κ. στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έχει αναλάβει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον των τζιχαντιστών και έπεσε στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το μαχητικό αεροσκάφος του κατέπεσε σε έδαφος που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.
Έκτοτε, η Ιορδανία έκανε προσπάθειες για την απελευθέρωσή του, ενώ οι τζιχαντιστές ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.
Σύμφωνα με την Κυβέρνηση του Αμάν, ο πιλότος σκοτώθηκε από τους τζιχαντιστές πριν από έναν μήνα, την 3η Ιανουαρίου.
Στο φρικιαστικό βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά πορτοκαλί στολή, κλεισμένος μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί. Φλόγες τυλίγουν τα ρούχα του, μέχρι που μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης