Τελευταία Νέα
Διεθνή

E.E.: Δάνεια ύψους 100 εκατ. ευρώ στην πληττόμενη από την κρίση Ιορδανία

E.E.: Δάνεια ύψους 100 εκατ. ευρώ στην πληττόμενη από την κρίση Ιορδανία
Με τα δάνεια αυτά θα υποστηριχθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση, τόνισε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, P. Moscovici
Δάνεια, ύψους 100 εκατ. ευρώ, θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πληττόμενη από την κρίση Ιορδανία, όπως από τις συμπλοκές στις γειτονικές της χώρες Συρία και Ιράκ.
Σύμφωνα με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici, με τα δάνεια αυτά θα υποστηριχθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση.
Τα χρήματα αυτά είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για την Ιορδανία, ύψους 180 εκατ. ευρώ, που επίσης θα ενισχύσει το νόμισμά της και τον προϋπολογισμό της, μετά τα προβλήματα προμήθειας φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και τον αντίκτυπο από την κρίση μεταναστών από τη Συρία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη παράσχει στην Ιορδανία βοήθεια 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει ανθρωπιστικές προκλήσεις, αλλά και ασφάλειας που συνδέονται με την κρίση στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης