Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Κριμαία: Υποπυρομαχικά εντοπίστηκαν στο Donskoye μετά την κατάρριψη των ATACMS από τους Ρώσους

Συναγερμός στην Κριμαία: Υποπυρομαχικά εντοπίστηκαν στο Donskoye μετά την κατάρριψη των ATACMS από τους Ρώσους
Ο επικεφαλής προειδοποίησε αυστηρά τους κατοίκους του χωριού Donskoye, ώστε να παραμείνουν μακριά από τα αντικείμενα και να μην τα αγγίξουν
Υποπυρομαχικά εντοπίστηκαν κοντά στη Συμφερούπολη μετά την κατάρριψη πυραύλων ATACMS από του Ρώσους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κριμαίας, Aksenov.
Ο επικεφαλής προειδοποίησε αυστηρά τους κατοίκους του χωριού Donskoye, ώστε να παραμείνουν μακριά από τα αντικείμενα και να μην τα αγγίξουν:
«Μετά την κατάρριψη των πυραύλων ATACMS, διασκορπίστηκαν μη εκρηκτικά πυρομαχικά.. Αν εντοπιστούν αυτά τα πυρομαχικά, μην τα σηκώσετε, μην πλησιάσετε, ανέφερε το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το υποπυρομαχικό M74 είναι ένα χαλύβδινο κέλυφος γεμάτο με εκρηκτικά. Όταν πυροδοτείται, κάθε υποπυρομαχικό παράγει μεγάλο αριθμό θραυσμάτων χάλυβα που καταστρέφουν στόχους όπως φορτηγά, ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, κεραίες ραντάρ και προσωπικό σε ακτίνα 15 μέτρων.
Τα πυρομαχικά διασποράς απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχει επικυρωθεί από 123 χώρες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία δεν έχουν υπογράψει.
Όταν εκρήγνυνται, οι βόμβες διασποράς εκπέμπουν μικρότερα πυρομαχικά, μερικά από τα οποία αποτυγχάνουν να εκραγούν για τεχνικούς λόγους.
Έτσι θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους καθώς μετατρέπονται σε νάρκες ξηράς που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν ανθρώπους ακόμα και με το πέρας των μαχών.

1943136704_0_0_824_939_640x0_80_0_0_9969100ce37fed44727b1b78d59e5107.jpg.webp

www.bankingngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης