Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αποπληθωρισμός για τρίτο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο – Πτώση 0,3% του δείκτη τιμών καταναλωτή

Ευρωζώνη: Αποπληθωρισμός για τρίτο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο – Πτώση 0,3% του δείκτη τιμών καταναλωτή
Τα στοιχεία είναι ελαφρώς καλύτερα έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αποπληθωρισμό 0,4%
Για τρίτο συνεχή μήνα υποχώρησε ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τις 19 χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,3%, στοιχεία ελαφρώς καλύτερα έναντι της πτώσης 0,4% που εκτιμούσαν οικονομολόγοι του Reuters.
Βεβαίως, η πτώση αυτή έρχεται ύστερα από τη μείωση κατά 0,6% του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο και κατά 0,2% τον Δεκέμβριο.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μάχη της έναντι του αποπληθωρισμού, θέτοντας σε εφαρμογή τη δική της εκδοχή ποσοτικής χαλάρωσης, σημειώνεται σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με την οποία θα προχωρήσει σε αγορές ομολόγων, συμπεριλαμβανομένων κρατικών ομολόγων, προκειμένου να παρέχει περισσότερη ρευστότητα στο τελματωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα της περιοχής.
Οι τιμές των προϊόντων στην Ευρωζώνη, επισημαίνεται, έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της μείωσης του κόστους πετρελαίου, κάτι που έχει μειώσει το κόστος για καύσιμα και ενέργεια.
Ωστόσο, οικονομολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με την αναιμική ζήτηση καθώς οι καταναλωτές σε πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ έχουν αποτύχει να αποτινάξουν τις επιφυλάξεις τους μετά την κρίση στην Ευρωζώνη το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης