Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ισραήλ: Προθεσμία έως στις 8/6 δίνει ο Gantz στον Netanyahu για να καθορίσει τη στρατηγική στη Γάζα – Πτώση της κυβέρνησης

tags :
Ραγδαίες εξελίξεις στο Ισραήλ: Προθεσμία έως στις 8/6 δίνει ο Gantz στον Netanyahu για να καθορίσει τη στρατηγική στη Γάζα – Πτώση της κυβέρνησης
Gantz: Το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει πορεία - Η αλλαγή χρειάζεται εδώ και τώρα»
Ο υπουργός Πολέμου στο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ Benny Gantz, επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 δήλωσε ότι είτε θα καθοριστεί από την κυβέρνηση η μεταπολεμική στρατηγική για τη Γάζα είτε θα ρίξει τον κυβερντικό συνασπισμό.
Το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει πορεία. «Η αλλαγή χρειάζεται εδώ και τώρα», δήλωσε
Στη δήλωσή του, ο Gantz ζητά μια επείγουσα αλλαγή στην κατεύθυνση του πολέμου, ο οποίος, όπως λέει, απομακρύνεται από την πορεία του λόγω της δειλίας ορισμένων από τους ηγέτες του Ισραήλ.
«Ενώ οι Ισραηλινοί στρατιώτες επιδεικνύουν απίστευτη γενναιότητα στο μέτωπο, ορισμένοι από τους ανθρώπους που τους έστειλαν στη μάχη ενεργούν με δειλία και έλλειψη ευθύνης», λέει, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιον αναφέρεται.
«Ενώ στις σκοτεινές σήραγγες της Γάζας, οι όμηροι υφίστανται τις αγωνίες της κόλασης, υπάρχουν κάποιοι που εμπλέκονται σε ανοησίες», λέει ο Gantz, τονίζοντας τη λέξη «κάποιοι».
«Κάποιοι από τους πολιτικούς σκέφτονται το προσωπικό τους όφελος», επισήμανε δηκτικά.
«Στα άδυτα της ισραηλινής πολιτικής ασφάλειας, προσωπικές και πολιτικές εκτιμήσεις έχουν αρχίσει να διεισδύουν», εξήγεί.
«Ένας πόλεμος κερδίζεται μόνο με μια σαφή και ρεαλιστική στρατηγική πυξίδα», λέει ο Gantz, καταγγέλλοντας την απροθυμία του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να εκπονήσει ένα σχέδιο για μια Λωρίδα της Γάζας μετά τη Hamas και τον αργό ρυθμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες .
«Ένας πόλεμος κερδίζεται μόνο όταν όλοι οι Ισραηλινοί κάνουν καθήκον τους και συμμετέχουν στην πολεμική προσπάθεια», προσθέτει, εν μέσω αντιπαραθέσεων για έναν νέο νόμο που καθορίζει πόσοι νεαροί υπερορθόδοξοι θα κατατάσσονται κάθε χρόνο.
Οι πόλεμοι δεν μπορούν να κερδηθούν εν μέσω εσωτερικών αντιπαραθέσεων, υποστηρίζει ο Gantz.
«Χρειάζεται αλλαγή εδώ και τώρα», λέει, δεσμευόμενος ότι το κόμμα του Εθνική Ενότητα «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξει πορεία, να αποτρέψει μια ήττα και να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα πλεύσει με ασφάλεια προς την πραγματική νίκη».
Η δήλωση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι πρέπει να εκπονήσει ένα μεταπολεμικό σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια ομιλία όπου είπε ότι τα κέρδη του πολέμου διαβρώνονται από την έλλειψη σχεδιασμού, καθώς διακυβεύεται η μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης