Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαλαισία: Νέο αεροπορικό ξεκίνημα - Στα 1,5 δισ. δολάρια το deal για την αγορά αεροσκαφών

Μαλαισία: Νέο αεροπορικό ξεκίνημα - Στα 1,5 δισ. δολάρια το deal για την αγορά αεροσκαφών
Στη συμφωνία αναφέρεται η πιθανότητα αγοράς επιπλέον 20 αεροσκαφών, που θα ανεβάσει την αξία στα 2,9 δισ. δολάρια
Τα σχέδια της για την δημιουργία μιας νέας αεροπορικής, αποκάλυψε η κυβέρνηση της Μαλαισίας, μετά την υπογραφή του deal 1,5 δισ. δολαρίων για την αγορά 20 νέων αεροσκαφών από την Bombardier.
Η απόφαση για το νέο αεροπορικό ξεκίνημα ανακοινώθηκε στη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας και Αεροδιαστημικής σήμερα, Τρίτη, και το deal με την Bombardier αφορά αγορά αεροσκαφών τύπου CS100, χωρητικότητας 125 επιβατών.
Στη συμφωνία, μάλιστα, αναφέρεται η πιθανότητα αγοράς επιπλέον 20 αεροσκαφών, που θα ανεβάσει την συνολική  αξία στα 2,9 δισ. δολάρια.
Ο καινούριος αερομεταφορέας, με βάση την ανατολική Μαλαισία, απαντά στο όνομα flymojo και θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ανάκαμψη των αερομεταφορών που επλήγησαν μετά τα δυστυχήματα που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά.
Στο τελευταίο περιστατικό, αεροπλάνο της AirAsia, με προορισμό την Σιγκαπούρη , συνετρίβη τον Δεκέμβριο σκοτώνοντας και τους 162 επιβάτες.
Λίγους μήνες πριν, τον Ιούλιο του 2014, αεροπλάνο της Malaysia Airlines, κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας 298 άτομα.
Τον Μάρτιο, επίσης, σημειώθηκε η «εξαφάνιση» του αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Kuala Lumpur με προορισμό το Πεκίνο, χωρίς να έχει ακόμα βρεθεί κάποιο στοιχείο για την υπόθεση.
Η νέα αεροπορική θα λειτουργήσει θετικά στο μέγεθος της επιβατικής κίνησης και στην εμπιστοσύνη για τις αερομεταφορές στην περιοχή, ενώ θα συνδέει την Μαλαισία με πολλές περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης