Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Πολύ πιθανό να μην επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 7% της Κίνας το 2015

Danske Bank: Πολύ πιθανό να μην επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 7% της Κίνας το 2015
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα καταδεικνύουν ότι το 2015 ξεκίνησε πολύ αδύναμα, σημειώνεται
Επιφυλακτική ως προς την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για ανάπτυξη 7% της κινεζικής οικονομίας το 2015 δηλώνει η Danske Bank.
Όπως επισημαίνεται, τα στοιχεία για τον PMI σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλα υποτονικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, επιβεβαιώνουν ότι το ξεκίνημα του 2015 ήταν πολύ αδύναμο.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αύξηση του κινεζικού ΑΠΕ θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω του 7% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι του 7,3% που είχε καταγραφεί σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
Έτσι, όπως σημειώνεται, ο στόχος της κινεζικής κυβέρνησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% το 2015 φαίνεται ήδη δύσκολο να επιτευχθεί.
Παράλληλα, τονίζεται ότι αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση των βασικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και η υποχρέωση τήρησης ελάχιστων αποθεματικών για τις εμπορικές τράπεζες να περικοπεί κατά 150 μονάδες βάσης τους προσεχείς μήνες.
Η αδύναμη ανάπτυξη της Κίνας είναι προφανώς ιδιαίτερα αρνητική για τις τιμές των εμπορευμάτων και τις αναδυόμενες αγορές, σημειώνεται και προστίθεται ότι η αδύναμη ανάπτυξη ίσως αυξήσει τις εικασίες ότι η κινεζική κυβέρνηση θα επιτρέψει τελικά την υποτίμηση του κινεζικού γουάν προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης