Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Πτώση 50% στα έσοδα από τη διώρυγα του Σουέζ λόγω της έντασης στην Ερυθρά θάλασσα

Αίγυπτος: Πτώση 50% στα έσοδα από τη διώρυγα του Σουέζ  λόγω της έντασης στην Ερυθρά θάλασσα
Η διώρυγα ίναι μια από τις κύριες πηγές ξένου νομίσματος για την Αίγυπτο
Τα έσοδα της διώρυγας του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Κυριακή 28 Απριλίου ο υπουργός Σχεδιασμού της Αιγύπτου.
«Η πτώση προκλήθηκε από διαταραχή στη ναυτιλία λόγω της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα», είπε ο Hala El-Saeed σε ομιλία του στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Η Διώρυγα του Σουέζ, μια κρίσιμη θαλάσσια διαδρομή για το παγκόσμιο εμπόριο, είναι η συντομότερη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Είναι μια από τις κύριες πηγές ξένου νομίσματος για την Αίγυπτο.
Οι διελεύσεις μέσω της διεθνούς πλωτής οδού επηρεάστηκαν από τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εν μέσω επιθέσεων των Houthi σε εμπορικά πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και αεροπορικών επιδρομών - αντίποινων των ΗΠΑ.
Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής εν μέσω μιας θανατηφόρας ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 34.400 ανθρώπους και έχει τραυματίσει χιλιάδες από την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου, η οποία σκότωσε σχεδόν 1.200 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης