Τελευταία Νέα
Διεθνή

El – Erian (Pimco): Οι αγορές έχουν «καταντήσει» τραινάκι του Λούνα Παρκ

El – Erian (Pimco): Οι αγορές έχουν «καταντήσει» τραινάκι του Λούνα Παρκ
Με τραίνο του Λούνα Πάρκ (roller coaster) παρομοίασε την επενδυτική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών ο CEO της Pimco, Mohamed El – Erian, σε νέο του άρθρο στο CNBC, σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει το εκρηκτικό μείγμα των καλών μεν επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και της μεγάλης αβεβαιότητας των μακροοικονομικών συνθηκών που έχει δημιουργηθεί στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Αν και η επενδυτική εμπιστοσύνη είναι σε θετικό έδαφος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει σημαντικά έντονη νευρικότητα στις αγορές, παρατηρεί ο El – Erian.
Το πρόβλημα ξεκινά από το ότι ενώ πολλές μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως ανακοινώσουν πολύ θετικά αποτελέσματα στα τελευταία τρίμηνα, ωστόσο, το γεγονός ότι δύο από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης έχουν απειλήσει με υποβάθμιση τις ΗΠΑ, έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στην αγορά. Σε αυτό το κλίμα μπορεί να προστεθεί και η αδυναμία των Ευρωπαίων να βρουν μία καθοριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, πριν αυτό μετατραπεί σε ευρωπαϊκό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης