Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ παρακολουθεί την κατάσταση στην Κίνα – Δεν υπάρχει λόγος να δράσει

Constancio (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ παρακολουθεί την κατάσταση στην Κίνα – Δεν υπάρχει λόγος να δράσει
Αν υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στις προοπτικές του πληθωρισμού, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί την κατάσταση στην Κίνα, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη τώρα για να δράσει.
Σημείωσε δε, ότι η κινεζική οικονομία δεν επιβραδύνεται ισχυρά, ενώ αναφερόμενος στην υποτίμηση του γουάν επισήμανε ότι δεν αποτελεί «μεγάλο παράγοντα» για τις αναδυόμενες αγορές.
Όσον αφορά τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι αισιόδοξοι ότι οι αγορές θα επαναφέρουν τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο, πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα αν υπάρξει σημαντική μεταβολή στις προοπτικές του πληθωρισμού.
«Είμαι βέβαιος ότι η πλήρης εφαρμογή των προγραμμάτων αγοράς assets του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όπως ανακοινώθηκε, θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη επιστροφή του πληθωρισμού στα επίπεδα που είναι συνεπή με τον ορισμό μας για την σταθερότητα των τιμών», τόνισε ο Vitor Constancio και συμπλήρωσε ότι «όπως πάντα, το δ.σ. είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εντός της εντολής του για να απαντήσει σε ενδεχόμενη σημαντική μεταβολή της προοπτικής για την σταθερότητα των τιμών».
Η ΕΚΤ αγοράζει assets αξίας 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, για να επιστρέψει ο πληθωρισμός ξανά στον στόχο του λίγο κάτω από το 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης