Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανακατατάξεις στο Twitter – Νέος CEO o Jack Dorsey, αλλαγές και στο ΔΣ

tags :
Reuters: Ανακατατάξεις στο Twitter – Νέος CEO o Jack Dorsey, αλλαγές και στο ΔΣ
Το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σημειώθηκε ο χαμηλότερος μέσος όρος αύξηση των χρηστών του twitter
Βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες, το Twitter ανακοίνωσε ότι ο συνιδρυτής του Jack Dorsey θα είναι ο μόνιμος CEO, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο Dorsey θα παραμείνει και επικεφαλής της ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρίας Square (πληρωμές μέσω κινητών) στην οποία είναι επίσης συνιδρυτής κάτι που πιθανότατα θα ανοίξει τη συζήτηση περί σύγκρουσης ρόλων.
Πολλοί επενδυτές αναρωτιούνται πώς ο Dorsey θα είναι ταυτόχρονα και στο Twitter και στη Square, που αναμένεται να γίνει δημόσια.
Παρεμπιπτόντως, η μετοχή του Twitter ανέβηκε κατά 1,9% στα 26,80 δολάρια.
Η κίνηση με τον Dorsey έρχεται σε μία περίοδο (δεύτερο τρίμηνο του 2015) που ο μέσος όρος αύξησης των χρηστών του Twitter είναι ο χαμηλότερος από το 2013, οπότε και έγινε δημόσιο.
Ο Dorsey θα συνεχίσει να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, αλλά όχι πια πρόεδρος, ενώ δήλωσε πως θα αλλάξει η σύνθεσή του.
Ο πρώην CEO Dick Costolo παραιτήθηκε ήδη από το συμβούλιο, ενώ ο Adam Bain πρώην πρόεδρος του Twitter και επικεφαλής του τμήματος εσόδων θα πάρει τη θέση του ως εκτελεστικός διευθυντής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης