Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Γιατί η Μελβούρνη είναι και φέτος η καλύτερη πόλη για να ζεις

tags :
Economist: Γιατί η Μελβούρνη είναι και φέτος η καλύτερη πόλη για να ζεις
Η Μελβούρνη παρέχει οικονομικά προσιτή στέγαση, είναι γεμάτη από μπαρ και εστιατόρια, εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις και έχει ένα ημερολόγιο γεμάτο πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισημαίνει ο «Economist»
Σε μία αβέβαιη οικονομικά (και όχι μόνο) εποχή, πάρα πολλοί άνθρωποι θεωρούν την λύση της μετανάστευσης ως βέβαιη.
Ποιά είναι όμως η πόλη του εξωτερικού, η οποία παρέχει το καλύτερο βιοτικό επίπεδο παγκοσμίως.
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Μελβούρνη κατατάσσεται πρώτη στην σχετική λίστα, σύμφωνα με το Economist Intelligence Global Liveability Ranking.
Και γιατί όχι;
Η Μελβούρνη παρέχει οικονομικά προσιτή στέγαση, είναι γεμάτη από μπαρ και εστιατόρια, εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις και έχει ένα ημερολόγιο γεμάτο πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Με πληθυσμό τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων διάφορων εθνικοτήτων, η Μελβούρνη αποτελεί μια μικρογραφία του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς οι μισοί περίπου κάτοικοι της έχουν γεννηθεί εκτός Αυστραλίας!
Αξίζει να αναφερθεί, ότι στη Μελβούρνη βρίσκεται και η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό.
Η πολιτιστική πολυμορφία της πόλης δημιουργεί μία εκπληκτική, και σίγουρα φιλική προς τον κάθε μετανάστη, ατμόσφαιρα.
Όσο αφορά την αγορά εργασίας, η πολιτεία της Βικτώριας (στην οποία ανήκει η Μελβούρνη) έχει ποσοστό ανεργίας του 6,2%, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία Εργατικού Δυναμικού Σχολιασμός - ακριβώς πάνω από τον εθνικό μέσο όρο του 6,1%.
Οι υπαλληλικές θέσεις εργασίας αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελμάτων της Μελβούρνης, με τους επαγγελματίες να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 25% των απασχολουμένων.
Στη διαδικτυακή σελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας, υπάρχει ένας αναλυτικός κατάλογος για τους ενδιαφερόμενους, με όλα τα διαθέσιμα επαγγέλματα για όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην χώρα.
Κάποια από αυτά είναι ειδικοί μάρκετινγκ, επιχειρηματικοί αναλυτές, δασκάλοι, ειδικοί ανθρώπινων πόρων, γιατροί, νοσηλευτές και οι μηχανικοί.
Οι αιτούντες για visa θα πρέπει να θα πρέπει να αποδείξουν τις σχετικές επαγγελματικές δεξιότητες, τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα και να πληρούν διάφορα άλλα κριτήρια, καθώς και να εξασφαλίσουν εργασία στην Αυστραλία.
Η visa κοστίζει 1060 δολάρια Αυστραλίας, με διάφορες εκπτώσεις ανά περίσταση.
Η εύρεση κατοικίας στην Μελβούρνη είναι προσιτή οικονομικά, καθώς η τιμή ενός διαμερίσματος για μια τετραμελή οικογένεια κυμαίνεται στα 700 – 900 δολάρια, ποσό πολύ χαμηλότερο από ό,τι για ένα αντίστοιχο διαμέρισμα στο Σίδνευ ή στην Καμπέρα.
Το βόρειο μέρος της πόλης είναι καταλληλότερο για έναν μετανάστη, λόγω των χαμηλότερων ενοικίων αλλά και της άψογης συγκοινωνιακής σύνδεσης με τραμ και τρένο.
Όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη, η Αυστραλία έχει ένα εκτεταμένο επιδοτούμενο από το κράτος σύστημα, που ονομάζεται Medicare, καθώς και ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας που λειτουργεί παράλληλα με αυτό.
Το Medicare έχει μια αμοιβαία συμφωνία με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων ευρωπαϊκών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, ώστε οι πολίτες των χωρών αυτών είναι αμέσως σε θέση να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Η κοιλάδα του ποταμού Yarra, τα πολλά πάρκα εντός πόλης, το βουνό Hotham, η κατάλληλη για surf παραλία Bells Beach, συμπληρώνουν όλα τα παραπάνω για να γίνει η Μελβούρνη η πιο βιώσιμη πόλη του κόσμου, καταλήγει ο «Economist».

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης