Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί μαχητές του ΙΚ – Πάνω από 40 οι τραυματίες

Συρία: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί μαχητές του ΙΚ – Πάνω από 40 οι τραυματίες
Είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί
Νεκροί είναι τουλάχιστον 32 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σκοτώθηκαν σήμερα στη Ράκα, το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βόρεια Συρία, από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών που εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), Rami Abdel Rahman , «στρατιωτικά αεροπλάνα, πιθανόν του διεθνούς συνασπισμού, σκότωσαν τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές και τραυμάτισαν πάνω από 40,  με 15 πλήγματα που είχαν στόχο θέσεις του ΙΚ στις βόρειες, τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της πόλης Ράκα».
Πιθανό, όπως σημείωσε, είναι ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί επειδή ο απολογισμός που ανακοινώθηκε προέρχεται αποκλειστικά από ένα νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους πραγματοποίησαν χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 12 στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης