Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Δεν έχει τελειώσει ο πόνος για το πετρέλαιο – Πλησιάζει στον… πάτο η τιμή του

Credit Suisse: Δεν έχει τελειώσει ο πόνος για το πετρέλαιο – Πλησιάζει στον… πάτο η τιμή του
Σε χαμηλό επτά ετών, στα 39,57 δολάρια, υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου Brent αυτή την εβδομάδα
Περαιτέρω πτωτικά μπορεί να κινηθεί το πετρέλαιο, αν και ο… πάτος δεν είναι πολύ μακριά, σύμφωνα με τον αναλυτή της Credit Suisse, David Hewitt.
Όπως ανέφερε, θα υπάρξει και «άλλος πόνος» για το πετρέλαιο πριν οι αγορές αισθανθούν περισσότερο αισιόδοξα ή άνετα.
Αν και δεν έδωσε συγκεκριμένη πρόβλεψη για το πόσο χαμηλότερα θα μπορούσαν να υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου, σημείωσε ότι «είναι απίθανο να πάνε πολύ πιο κάτω», καθώς η τιμή του Brent υποχώρησε στα 39,57 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, σε χαμηλό επτά ετών, πολύ κοντά στα 36,20 δολάρια που είχε διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 2008 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 38 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τον David Hewitt η πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι θέμα υπερπροσφοράς του προϊόντος και συμπλήρωσε ότι το 2016, τα θεμελιώδη θα αποτελέσουν σηματωρό για την αγορά, χωρίς να εκτιμάται σημαντική υποχώρηση στα αποθέματα τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο ήμισυ του έτους όταν εκτιμάται ότι θα καταγραφεί ανάκαμψη των τιμών.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού στις ΗΠΑ υποχώρησα κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης