Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke: Το ράλι του δολαρίου έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του – Μόνη επιλογή για την Κίνα, η αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης

Bernanke: Το ράλι του δολαρίου έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του – Μόνη επιλογή για την Κίνα, η αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης
Η γενική επιβράδυνση δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρή για να απειλήσει πραγματικά την παγκόσμια οικονομία, σημείωσε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ
Το ράλι του δολαρίου ίσως να έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και ενδεχομένως να μην δούμε συνέχεια, ανέφερε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Ben Bernanke.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «σημαντικό μέρος από την ανατίμηση του αμερικανικού δολαρίου ίσως να έχει ήδη λάβει χώρα. Ίσως να μην υπάρξει μεγάλη συνέχεια».
Ο Ben Bernanke αναφέρθηκε και στην Κίνα, σημειώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν έχει υπάρξει τόσο διαφανής όσο συνήθως και ότι αν πραγματικά θέλει να συνδέσει το γουάν με ένα καλάθι νομισμάτων θα πρέπει να το πει.
Επίσης, σημείωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 10% τον χρόνο χτίζοντας καινούργια φράγματα.
Η Κίνα, υπογράμμισε ο αμερικανός πρώην κεντρικός τραπεζίτης, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξής της.
Όσον αφορά τη γενικότερη επιβράδυνση επισήμανε ότι δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρή ώστε να απειλήσει πραγματικά την παγκόσμια οικονομία σε αυτό το σημείο και ανέφερε ότι ο συσχετισμός μεταξύ των παγκόσμιων αγορών είναι πολύ υψηλότερος έναντι μεταξύ των παγκόσμιων οικονομιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης