Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (ΕΚΤ): Δεν έχουμε εξετάσει τη «ρίψη χρήματος με ελικόπτερα» - Αποτελεσματική η νομισματική μας πολιτική

tags :
Visco (ΕΚΤ): Δεν έχουμε εξετάσει τη «ρίψη χρήματος με ελικόπτερα» - Αποτελεσματική η νομισματική μας πολιτική
Τα χαμηλά ονομαστικά επιτόκια μπορεί να πλήξουν κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά είναι αναγκαία για την ενίσχυση της ανάπτυξης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει καν συζητήσει για μία ενδεχόμενη «ρίψη χρήματος με ελικόπτερα», δηλαδή την απευθείας χορήγηση χρημάτων προς τους πολίτες της ευρωζώνης.
Αυτό σημείωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ignazio Visco.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Marketnews, ο κ. Visco ανέφερε πως το εργαλείο της «ρίψης χρήματος με ελικόπτερα» ενέχει αρκετά ρίσκα από πρακτικά και νομική σκοπιά, αν και τόνισε ότι κανένα εργαλείο δεν μπορεί να αποκλειστεί εκ των προτέρων.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η ΕΚΤ κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της αν δεν επιτύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό.
Αναφερόμενος στα χαμηλά επιτόκια, ο Visco υποστήριξε πως μπορεί να πλήξουν τα κέρδη ορισμένων τραπεζών, αλλά αποτελούν προϋπόθεση, προκειμένου να τονωθεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι «τα χαμηλά ονομαστικά επιτόκια μπορεί να πλήξουν κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά είναι αναγκαία για την ενίσχυση της ανάπτυξης, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα και τις δαπάνες και τελικά τον πληθωρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης