Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη Hollande σε Λίβανο, Αίγυπτο και Ιορδανία για το προσφυγικό και την πώληση εξοπλιστικών προγραμμάτων

Επίσκεψη Hollande σε Λίβανο, Αίγυπτο και Ιορδανία για το προσφυγικό και την πώληση εξοπλιστικών προγραμμάτων
Οι λιβανικές ένοπλες δυνάμεις  θα προμηθευτούν γαλλικό οπλισμό ύψους 2,2 δισ. ευρώ 
Τετραήμερη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί από σήμερα (16/4) ο γάλλος πρόεδρος F. Hollande με πρώτο σταθμό το Λίβανο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αίγυπτο και στην Ιορδανία.
Τον γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ο αντιπρόεδρος της λιβανικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας samir mokbel.
Ο F. Hollande θα παραμείνει στο Λίβανο για δύο ημέρες ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών με αξιωματούχους του Λιβάνου θα κυριαρχήσει η προσφυγική κρίση εξαιτίας του πολέμου στη Συρία.
Ο Λίβανος, χώρα γειτονική της Συρίας, υποδέχεται 1,1 εκατ. Σύριους, δηλαδή το αντίστοιχο του ενός τετάρτου του πληθυσμού του.
Ο γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί σ' έναν καταυλισμό υποδοχής, όπου θα συναντήσει συριακές οικογένειες που ελπίζουν να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους φθάνει σε μια χώρα η οποία διέρχεται μια θεσμική κρίση και δεν έχει πρόεδρο από τον Μάιο του 2014.
Θα έχει συνομιλίες με το σύνολο των Λιβανέζων αξιωματούχων «σε πνεύμα ισορροπίας και σεβασμού», σύμφωνα με το περιβάλλον του.
Ο Hollande θα συναντηθεί κυρίως με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Nabih Berri και τον πρωθυπουργό Tammam Salam.
Σκοπεύει επίσης να σηματοδοτήσει «την υποστήριξη» της Γαλλίας προς τις λιβανικές ένοπλες δυνάμεις την ώρα που ένα σημαντικό συμβόλαιο ύψους 2,2 δισ. ευρώ για την προμήθεια γαλλικού οπλισμού στον Λίβανο, το οποίο είχε συναφθεί τον Απρίλιο του 2015, ανεστάλη με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας που επρόκειτο να το χρηματοδοτήσει με μια δωρεά.
Τον Ιανουάριο είχε ανακοινωθεί από το περιβάλλον του γάλλου υπουργού Άμυνας Jean-Yves Le Drian πως οι παραδόσεις του οπλισμού θα επαναλαμβάνονταν την άνοιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης