Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Soir: Στον ESM ανατέθηκε επίσημα η διατύπωση σεναρίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Le Soir: Στον ESM ανατέθηκε επίσημα η διατύπωση σεναρίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Στην πράξη έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει η βελγική εφημερίδα 
Επίσημα ανατέθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM) «η διατύπωση σεναρίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» σημειώνει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Le Soir, υπό τον τίτλο «Διαφαίνεται η ελάφρυνση του χρέους».
Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν θα πρέπει να πει κανείς στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Schaeuble ότι άρχισε ήδη η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που δεν θέλει ούτε να ακούσει και θα τον εξαγρίωνε, αλλά η αλήθεια είναι, συνεχίζει, ότι στην πράξη έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες.
Ως προς την αναγκαιότητα της ελάφρυνσης, ο αρθρογράφος επισημαίνει το περιεχόμενο μιας πρώτης ανεπίσημης μελέτης του ESM, σύμφωνα με την οποία προκύπτουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους.
Εν συνεχεία, σχολιάζει ότι αυτό που απομένει τώρα, και στο σημείο αυτό δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη ο Schaeuble, είναι να εκπληρώσει η Αθήνα κάποιες «τελευταίες» προϋποθέσεις, οι οποίες συνδέονται με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Η μεγάλη δυσκολία έγκειται, σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, στην εξισορρόπηση του βαθμού εξειδίκευσης των προληπτικών μέτρων που επιθυμεί το ΔΝΤ με το περιθώριο ασάφειας που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, μία πρόκληση που εγκυμονεί τον κίνδυνο επιπλοκών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης