Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (γ.γ. NATO) στην Guardian: «Κλειδί» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η αποφυγή ενός Brexit

Stoltenberg (γ.γ. NATO) στην Guardian: «Κλειδί» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η αποφυγή ενός Brexit
Μια κατακερματισμένη Ευρώπη θα συνεισέφερε σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας
Η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. αποτελεί «κλειδί» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως ανέφερε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο γενικός γραμματέας της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (NATO) και πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι μια κατακερματισμένη Ευρώπη θα συνεισέφερε σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Βρετανίας στην καρδιά της Ευρώπης είναι αποφασιστικής σημασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μαζικής μετανάστευσης.
Ο Stoltenberg έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ότι ο ίδιος δεν έχει ψήφο και λόγο στο βρετανικό δημοψήφισμα και πως εναπόκειται αποκλειστικά στους Βρετανούς να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
«Ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο σε μια ισχυρή Ευρώπη είναι κάτι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο και το NATO επειδή αντιμετωπίζουμε προκλήσεις άνευ προηγουμένου σε επίπεδο ασφάλειας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του NATO.
Ο Stoltenberg εξήγησε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει τη μεγαλύτερη στρατιωτική συνδρομή στο NATO μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών-μελών της Συμμαχίας, γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία για το NATO να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτήν την πρωτοπορία εντός της Ε.Ε., μεταξύ άλλων προάγοντας τη συνεργασία Ε.Ε.-NATO.
Όπως επεσήμανε, η συνεργασία αυτή ενισχύεται ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας έναντι κυβερνο-απειλών και στην ανάσχεση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.
Για το ζήτημα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο Stoltenberg ανέφερε ξεκάθαρα, ότι ενώ υποστηρίζει τη δέσμευση περισσότερων κοινών ευρωπαϊκών στρατιωτικών πόρων για την άμυνα της Γηραιάς Ηπείρου, δεν επιθυμεί τη δημιουργία από την Ε.Ε. μιας παράλληλης δομής απέναντι στο NATO.
Το ίδιο ακριβώς αποτελεί σταθερή επιδίωξη και του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που το καθιστά πολύτιμο «σύμμαχο» του NATO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης