Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Θα εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, παρά το Brexit

Obama: Θα εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, παρά το Brexit
«Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση εωσότου εξακριβωθεί ένα υπάρχουν συστημικά προβλήματα»
Την εκτίμησή του ότι, παρά το Brexit, η σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος θα εξασφαλιστεί, εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ηγέτες του Μεξικού και του Καναδά στην Οτάβα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, «με δεδομένη την ψήφο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ομάδες μας για τα οικονομικά θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στη συνέχιση της ανάπτυξης των οικονομιών μας και στην εξασφάλιση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, κάτι που είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε».
Εν συνεχεία, ο κ. Obama πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση εωσότου εξακριβωθεί ένα υπάρχουν συστημικά προβλήματα.
Παράλληλα, ο πλανητάρχης εκτίμησε ότι η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας δεν απειλείται βραχυπρόθεσμα, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχίες για τις πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη εάν το Brexit γίνει πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης