Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μείωση της τιμής του πετρελαίου λόγω της ενίσχυσης δολαρίου και αύξησης των αποθεμάτων

Νέα μείωση της τιμής του πετρελαίου  λόγω της ενίσχυσης δολαρίου και αύξησης των αποθεμάτων
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 45 cents στα 46,35 δολάρια το βαρέλι και οι τιμές του Brent κατά 51 cents στα 47,96 δολάρια το βαρέλι.
Νέα μείωση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά την άνοδο σχεδόν κατά 5% που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 45 cents στα 46,35 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο κατά 2,06 δολάρια ή 4,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Οι τιμές του Brent μειώθηκαν κατά 51 cents στα 47,96 δολάρια το βαρέλι μετά την άνοδό τους κατά 2,22 δολάρια ή 4,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Σημαντικό ρόλο στη σημερινή μείωση των τιμών είχαν η αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, αλλά και η ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, που μειώνει την ανταγωνιστικότητα του πετρελαίου, το οποίο τιμολογείται στο αμερικανικό νόμισμα. Η χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, από την 8η Απριλίου, μετά τη μείωση των τιμών τη Δευτέρα, οπότε και καταγράφηκαν χαμηλά διμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης