Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των Αρχών οι ΜΚΟ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των Αρχών οι ΜΚΟ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
Ορισμένες ΜΚΟ προσέφεραν υποκατάστατα αν και είχαν πληρωθεί για να δώσουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας, ενώ υπήρξαν και χρηματισμοί προκείμενου να κερδίσει μία ΜΚΟ τον διαγωνισμό

Στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών και συγκεκριμένα της USAID (United States Agency for International Development) έχουν μπει οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Συρία, καθώς μετά από έρευνες διαπιστώθηκε πως ο έλεγχος του είναι ανύπαρκτος.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει προσφέρει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στον άμαχο πληθυσμό της Συρίας, από την αρχή του πολέμου το 2011.
Βέβαια, τα χρήματα που έχει ξοδέψει για να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στην περιοχή είναι πολύ περισσότερα.
Όπως αποκαλύφθηκε λοιπόν, ορισμένες ΜΚΟ προσέφεραν υποκατάστατα αν και είχαν πληρωθεί για να δώσουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας, ενώ υπήρξαν και χρηματισμοί προκείμενου να κερδίσει μία ΜΚΟ τον διαγωνισμό.
Από τον Φεβρουάριο του 2015, η USAID έχει λάβει 116 καταγγελίες για απάτες των αμερικανικών ΜΚΟ, ενώ αναφέρεται πως πολλές από τις ανθρωπιστικές αποστολές τους στη Συρία εκλάπησαν βίαια από το Ισλαμικό Κράτος ή την al Qaeda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης