Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Έτοιμη η Bank of England να κάνει ότι χρειαστεί - Δεν είμαι λάτρης των αρνητικών επιτοκίων

tags :
Carney (BoE): Έτοιμη η Bank of England να κάνει ότι χρειαστεί - Δεν είμαι λάτρης των αρνητικών επιτοκίων
O Carney αναγνώρισε ότι το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, δεν μπορεί αν επισκιάσει εντελώς το σοκ του Brexit
H Bank of England είναι έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά την ανακοίνωση των μέτρων.
O Carney αναγνώρισε ότι το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, δεν μπορεί αν επισκιάσει εντελώς το σοκ του Brexit, ωστόσο εάν χρειαστεί η τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων, τόνισε ότι δεν είναι λάτρης, καθώς υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές.
Οι περαιτέρω αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική και ενδεχόμενη νέα μείωση στα επιτόκια, θα ληφθούν με βάση και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία.
H ΒοΕ προχώρησε σε μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%,  από 0,50% προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πρόκειται για την πρώτη μείωση του επιτοκίου από τον Μάρτιο του 2009, όταν η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) κατά 60 δισ. στερλίνες, στα 435 δισ. στερλίνες, καθώς και την αγορά εταιρικών ομολόγων, ύψους 10 δισ. στερλινών.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα, το ύψος του οποίου μπορεί να φτάσει και τα 100 δισ. στερλίνες, με στόχο να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί ο τραπεζικός δανεισμός μετά τη μείωση των επιτοκίων.
Η απόφαση για μείωση των επιτοκίων ήταν ομόφωνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης