Τελευταία Νέα
Διεθνή

Inditex: Αύξηση +8,8% στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 645 εκατ. ευρώ

tags :
Inditex: Αύξηση +8,8% στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 645 εκατ. ευρώ
Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +11%, στα 5,59 δισ. ευρώ
Καλύτερα του αναμενομένου εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της Inditex Sa, της εταιρίας λιανικών πωλήσεων που κρύβεται πίσω από το Zara, για το β΄ τρίμηνο του 2016, καθώς συνεχίζει να επωφελείται από την ανοδική τάση των πωλήσεων.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της εταιρίας αυξήθηκε κατά +8,8%, στα 645 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη αύξηση για το σύνολο του α΄ εξαμήνου διαμορφώθηκε στο +7,7% και 1,26 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +11%, στα 5,59 δισ. ευρώ, ενώ για το πρώτο μισό του έτους, η άνοδος ήταν επίσης +11%, στα 10,47 δισ. ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ξεπέρασαν και τις αντίστοιχες επιδόσεις των αντίπαλων εταιριών.
Η εγγύτητα που χαρακτηρίζει την Inditex της επιτρέπει να ανταποκρίνεται γρήγορα στις ανάγκες των πελατών της, καθώς και τις νέες τάσεις που επικρατούν, γεγονός που της δίνει αρκετό πλεονέκτημα σε σχέση με τις ανταγωνιστικές εταιρίες.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Inditex αποτελεί έναν δομικό νικητή με ισχυρή εμπορική μάρκα και καλά προσαρμοσμένο επιχειρηματικό μοντέλο», σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας Berenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης