Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Και μικρές επιχειρήσεις θύματα των σκανδαλωδών πρακτικών της Wells Fargo στις ΗΠΑ

Reuters: Και μικρές επιχειρήσεις θύματα των σκανδαλωδών πρακτικών της Wells Fargo στις ΗΠΑ
Σε 10 χιλ. υπολογίζονται οι μικρές επιχειρήσεις που έπεσαν θύματα των παντελώς απαράδεκτων πρακτικών της Wells Fargo, που ισοδυναμούν με τραπεζική πειρατεία
Δεν έχει τέλος ο διασυρμός της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας Wells Fargo στο πλαίσιο του σκανδάλου δημιουργίας 2 εκατ. τραπεζικών λογαριασμών σε ανυποψίαστους πελάτες λιανικής από τραπεζικούς υπαλλήλους της, με θρασύτατο στόχο την είσπραξη παχυλών αμοιβών παραγωγικότητας (bonus).
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Reuters, το σκάνδαλο εκτείνεται και πέραν της λιανικής τραπεζικής της Wells Fargo, επηρεάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 10 χιλ. μικρών επιχειρήσεων που έπεσαν θύματα αντικανονικών πρακτικών της τραπέζης.
Το Reuters επικαλείται γνώση επιστολής του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή David Vitter της 29ης Σεπτεμβρίου 2016 προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wells Fargo, John Stumpf, στην οποία ζητάει «πλήρη απολογισμό» των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από «δραστηριότητες εξαπάτησης» της τραπέζης.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, σε 10 χιλ. υπολογίζονται οι μικρές επιχειρήσεις που έπεσαν θύματα των παντελώς απαράδεκτων τραπεζικών πρακτικών της Wells Fargo, που ισοδυναμούν με τραπεζική πειρατεία.
Ο Vitter, που είναι πρόεδρος της επιτροπής μικρών επιχειρήσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ξεκίνησε έρευνα στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 για το αν το σκάνδαλο με το άνοιγμα από τη Wells Fargo λογαρισμών λιανικής τραπεζικής άνευ εξουσιοδοτησης των υποτιθέμενων δικαιούχων τους, επηρέασε σε οποιονδήποτε βαθμό τις μικρές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης