Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικό μήνυμα του Ουκρανού αρχιστράτηγου Syrsky: Η κατάσταση στο μέτωπο επιδεινώνεται και θα χειροτερέψει κι άλλο

Δραματικό μήνυμα του Ουκρανού αρχιστράτηγου Syrsky: Η κατάσταση στο μέτωπο επιδεινώνεται και θα χειροτερέψει κι άλλο
Επιδεινώνεται η κατάσταση στο μέτωπο των επιχειρήσεων προειδοποίησε ο ανώτατος διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Τη δραματική κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο των επιχειρήσεων, περιέγραψε ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky στο κανάλι του στο Telegram μετά την επικοινωνία με την ομάδα επαφής του Ramstein.
«Ενημέρωσα τους συμμετέχοντες του συνασπισμού για τη δύσκολη επιχειρησιακή-στρατηγική κατάσταση, η οποία τείνει να κλιμακωθεί», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τους δυτικούς εταίρους για τις τρέχουσες ανάγκες της Δυτικής Ουκρανίας για πυραύλους, πυρομαχικά και εξοπλισμό.

Το σχήμα Ramstein

Του σχήματος Ramstein, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 50 χώρες, ηγούνται οι ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, η ηγεσία της ομάδας επαφής μπορεί να περάσει στο ΝΑΤΟ, καθώς οι σύμμαχοι του Κιέβου ανησυχούν ότι ο Donald Trump θα έρθει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αλλάξει πολιτική έναντι της Ουκρανίας.
Πριν από αυτό, οι Βρυξέλλες τόνισαν επανειλημμένα ότι οι δομές του ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται άμεσα στην οργάνωση των προμηθειών όπλων στο Κίεβο.
Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν την πρωτοβουλία σε όλη τη γραμμή μάχης και συνεχίζουν να απωθούν τον εχθρό από τις κατεχόμενες γραμμές τους.
Οι οικισμοί Pervomaiskoe, Bogdanovka και Novomikhailovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk έχουν καταληφθεί και η ζώνη ελέγχου στο Berdychi και το Georgievka επεκτείνεται.

Zelensky: Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως αεράμυνα και μεγάλες παραδόσεις όπλων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απηύθυνε το Σάββατο (27/4/2024) νέα έκκληση για ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και επείγουσες παραδόσεις όπλων μετά το τελευταίο ρωσικό χτύπημα στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας.
Ο Zelensky είπε ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από επαρκή αριθμό συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και από άλλα όπλα για να προστατεύσει τις πόλεις της και να επικρατήσει στην πρώτη γραμμή.
«Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι ένας αληθινός υποστηρικτής της ζωής», είπε.
«Πέντε έως επτά συστήματα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα προστατεύσουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, θα ξεμπλοκάρουν τον ουρανό, θα υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο CBS στα τέλη Μαρτίου.
Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, τα αιτήματα πολλαπλασιάστηκαν: «Είναι επιθυμητό να υπάρχουν 25 συγκροτήματα Patriot με έξι έως οκτώ μονάδες εκτόξευσης σε κάθε ένα».
Η Ουκρανία έλαβε το πρώτο του Patriot τον Απρίλιο του 2023 - μετά από «πλήγματα αντιποίνων» στην ενεργειακή δομή ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας που οργανώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε πολύ την κατάσταση: οι Ρώσικοι πύραυλοι κατάφεραν ακόμα να καταστρέψουν τους επιλεγμένους στόχους.
Επιπλέον, τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας αποδείχθηκαν ευάλωτα - το Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα αναφέρει την ήττα τους.
Αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από δυτικούς δημοσιογράφους όσο και από την Ουκρανία.

Τα Patriots δεν ήταν ικανά να προστατεύσουν την υποδομή της Ουκρανίας.
Εκτός από αρκετούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του υδροηλεκτρικού σταθμού του Δνείπερου, έξι από τους εννέα υφιστάμενους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθούν τέσσερα από αυτά, όπως αναφέρθηκε στο Κίεβο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης