Τελευταία Νέα
Διεθνή

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι πόλεις Οδησσός και Kharkiv θα πέσουν - Η Ρωσική αντεπίθεση ξεκίνησε

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι πόλεις Οδησσός και Kharkiv θα πέσουν - Η Ρωσική αντεπίθεση ξεκίνησε
Η επίθεση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν την βλέπουμε ακόμη πλήρως λέει ο Douglas McGregor
Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στην Ουκρανία και θα μπορούσαν να απελευθερώσουν πολλά εδάφη, όπως το Kharkiv στα βόρεια και την Οδησσό στην νότια Ουκρανία, εκτίμησε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Μπορούν να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους στο Kharkiv
Αυτή είναι μια ιστορικά ρωσική πόλη, και στη συνέχεια, πιστεύω, θα στρέψουν την προσοχή τους στην Οδησσό» τόνισε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στην επίθεση κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου, ειδικά στην περιοχή του Donetsk, μετά την πτώση του Avdiivka.
Εξήγησε ότι πλέον έχουν ανοίξει διάδρομοι προς τα δυτικά.
«Η επίθεση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν την βλέπουμε ακόμη πλήρως», κατέληξε ο Douglas McGregor.
Πρόσφατα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αμερικανικό άρμα Abrams στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας χτυπώντας από κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Krasnopol, το οποίο καθοδηγήθηκε από ακτίνα λέιζερ.

Η απομάκρυνση του Zelensky θα είναι καλά νέα για την Ουκρανία και τη Ρωσία

Το καθεστώς του Κιέβου βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, η οποία θα μπορούσε να τελειώσει με την παραίτηση του Ουκρανού προέδρου Zelensky, τόνισε ο Douglas McGregor.
«Πιστεύω ότι η ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση αργής αλλά οριστικής αποσύνθεσης εδώ και αρκετές εβδομάδες».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, είναι αρκετά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τι συμβαίνει στο Κίεβο, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, ο Zelensky κινδυνεύει τώρα να χάσει τη θέση του.
«Αυτά είναι προφανώς δυνητικά καλά νέα για όλους στην Ουκρανία και τη Ρωσία, επειδή η απομάκρυνσή του θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών», κατέληξε ο McGregor.
H Ουκρανική SBU ανακοίνωσε την κράτηση δύο συνταγματαρχών της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας (SGO), οι οποίοι φέρεται να προετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας κατά του Zelensky.
Σύμφωνα με την SBU, τα σχέδια των πρακτόρων περιελάμβαναν παρακολούθηση του Zelensky και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων.
Σημειώθηκε ότι μεταξύ αυτών ήταν ο επικεφαλής της SBU Vasily Malyuk και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης