Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία: Απελευθερώθηκαν 10 τουρίστες που είχαν παγιδευτεί σε κάστρο - Παραμένουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι

Ιορδανία: Απελευθερώθηκαν 10 τουρίστες που είχαν παγιδευτεί σε κάστρο - Παραμένουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι
Tουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την ανταλλαγή πυρών της αστυνομίας με ενόπλους
(upd3) Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ιορδανίας απελευθέρωσαν τους τουρίστες μετά από επέμβαση που έκαναν στο κάστρο που είχαν παγιδευτεί την Κυριακή 18/12, όπως μεταδίδει το Reuters.
Tουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την ανταλλαγή πυρών της αστυνομίας με ενόπλους.
Πρόκειται για μία Καναδή τουρίστρια, τρεις πολίτες και πέντε αστυνομικούς, ενώ 29 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και διακομιστεί στα νοσοκομεία, με μερικούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Νωρίτερα, η αστυνομία απελευθέρωσε δέκα άτομα στην ορεινή πόλη του Karak, συμπεριλαμβανομένων και τουριστών, αλλά υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο κάστρο, απ' όπου οι ένοπλοι πυροβολούν τις δυνάμεις ασφαλείας που τους έχουν περικυκλώσει.
Η ταυτότητα των δολοφόνων δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για Ισλαμιστές μαχητές.
"Η επιχείρηση συνεχίζεται και οι εγκληματίες είναι ακόμα μέσα στο κάστρο, πρόκειται για μία ομάδα που έχει κάνει επιθέσεις στην Ιορδανία" είπε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Sameeh Maaytah.
Υπάρχει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να απομακρύνουν εν μέσω πυροβολισμών Ασιάτες τουρίστες από το κάστρο, που είναι ένα από τα μνημεία της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Hani al - Mulki είπε στη Βουλή ότι άτομα από το προσωπικό ασφαλείας έχουν σκοτωθεί και ότι οι ειδικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κάστρο.
Η καναδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι μία υπήκοός της σκοτώθηκε.
Η αστυνομία και μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ ενάντια σε μία περίπολο πριν οχυρωθούν στο κάστρο και ότι χρησιμοποιούν έναν από τους πύργους του για να πυροβολούν ένα αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται απέναντι.
Η αστυνομία είπε ότι οι ένοπλοι ήρθαν από μία έρημη πόλη 30 χιλιόμετρα μακριά από την Karak, η οποία είναι γνωστή για το λαθρεμπόριο και για το ότι οι κάτοικοί της οπλοφορούν.
Βρήκαν καταφύγιο στην Κarak μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε κυβερνητικό κτίριο με την αστυνομία.
Η Ιορδανία είναι ένα από τα αραβικά κράτη που συμμετέχει στον βομβαρδισμό του ISIS ύπό τον συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, αλλά αρκετοί πολίτες της διαφωνούν με την εμπλοκή της κυβέρνησής τους λέγοντας ότι οδηγεί στον θάνατο φίλων μουσουλμάνων και ότι αυξάνει τις απειλές μέσα στην Ιορδανία.
Αξιωματούχοι φοβούνται για ενδεχόμενη άνθιση του ριζοσπαστικού Ισλάμ μέσα στην Ιορδανία και την υποστήριξη που έχουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε φτωχές περιοχές.


Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Μία Καναδή σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στην αστυνομία και ένοπλους άνδρες, οι οποίοι είχαν κρυφτεί σε ένα κάστρο από την εποχή των Σταυροφοριών στη νότια Ιορδανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πιστεύεται ότι κι άλλοι τουρίστες έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι αρχές από την πρωτεύουσα της χώρας Αμμάν.
Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν επίσης ότι σκοτώθηκαν και τέσσερις Ιορδανοί αστυνομικοί όταν οι ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ στην ορεινή πόλη Karak, πριν κρυφτούν στη συνέχεια μέσα στο κάστρο.

(Πρώτη ενημέρωση 17:40, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης